Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Het Derde Erf

Wie zijn we?

Wij zijn Joop en Corine Wantenaar en samen met onze kinderen Rebecca, Julius en Sophia hebben wij een biologisch dynamische melkveehouderij. Wij hebben ongeveer 60 koeien en jongvee, waarvan er 40 gemolken worden. Ook hebben wij kippen, honden en poezen. In de melkstal, naast de melkrobot, is een mooie kantine zodat tijdens onze pauze gekeken kan worden naar de koeien als ze gemolken worden en er is een grote groentetuin waar voor 50 gezinnen groenten verbouwd wordt.


Het werk

Bij ons worden de stallen schoongemaakt en ingestrooid, de beesten geknuffeld. Er is een grote moestuin die onderhouden moet worden. Het erf moet geveegd, de melkput schoongemaakt en soms wat verfklusjes. Op vrijdag (in het seizoen) kunnen mensen een groentepakket ophalen, die klaargezet zijn door o.a. de zorgboeren. Er is voor iedereen wel iets te doen binnen ieders mogelijkheden en interesse. We willen vooral in een prettige sfeer samenwerken en hopelijk ook soms uitdagen tot 'grotere' prestaties.
Als je liever knutselt en/of in het theehuis wilt werken, is daar op de donderdag ruimte voor.


En verder ...

er zijn bij ons veel verschillende aktiviteiten zoals: de koeien en andere dieren, koffie/theehuisje met terras, boerengolf, wandelaars over het klompenpad, verkoop van produkten van eigen bedrijf, verhuur van ruimte voor vergaderingen. Wij draaien drie dagen in de week met de zorgtak (op dinsdag, donderdag en vrijdag).


Jaar van opening

Wij zijn in 2003 als zorgboerderij gestart.