Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Het Hageveld

Wie zijn we?

Het Hageveld is een echt familiebedrijf. Anton, Ceciel en hun dochter Lisette werken samen in een maatschap. Op ons melkveebedrijf combineren we vanaf 2003 landbouw met zorg. Deze combinatie past goed bij ons. 

We bieden zorg op maat. Dat kan, omdat we kleinschalig werken en zo goed kunnen observeren. Maar vooral door je te begeleiden met geduld, betrokkenheid en een sterk inlevingsvermogen.


We wonen en werken in MariŽnheem (Gemeente Raalte) in het midden van Salland.


Het werk

Behalve koeien hebben we ook pony's, een ezel, kippen, konijnen, geiten en 4 honden om te verzorgen. Je helpt hierbij mee, leert trekker rijden of koeien melken of hebt taakjes in huis. Door spelen en knutselen helpen we je om te gaan met andere kinderen. En waarschijnlijk vindt je knuffelen met de dieren ook gewoon heel rustgevend!


En verder ...

Het Hageveld biedt dagbesteding en kortdurend verblijf (logeeropvang) voor kinderen vanaf 5 jaar en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, ASS, ADHD of epilepsie. Tevens bieden we een werkplek voor jongvolwassenen. Door te helpen met allerlei taakjes, in een gemoedelijke sfeer van rust en ruimte, groeit je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Door voor de dieren te zorgen ontwikkel je verantwoordelijkheidsgevoel. De kinderen en jongvolwassenen een goede dagbesteding bieden staat voorop. Kleinschaligheid vinden we erg belangrijk, zodat de werkzaamheden afgestemd kunnen worden per individu.
Immers iedereen heeft andere interesses en mogelijkheden. We geven ze de kans om zich te ontwikkelen en te groeien, waardoor ze meer eigenwaarde en zelfvertrouwen krijgen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2003 als zorgboerderij gestart.