Het Midden

Wie zijn we?

Wij zijn Jan Brandsma (1956) en Thomaske Stoffelsma(1966). Ruim 25 jaar runnen we een biologisch-dynamische boerderij in Drachtster Compagnie, in de Friese Wouden. In al die jaren stond onze deur open voor vrijwilligers, stagiaires en mensen met een zorgvraag. Vanaf januari 2014 zijn we officieel gestart als zorgboerderij, om dit te professionaliseren.

De boerderij vormt hiervoor de basis, en de verschillende werkzaamheden door het jaar heen geven een mooi ritme aan. In onze ogen vormen landbouw en zorg een gouden combinatie!


Het werk

Onze boerderij biedt een ieder de mogelijkheid een passende activiteit te vinden. Er zijn koeien en kalfjes in de stal, die gevoerd en verzorgd worden. De hokken worden uitgemest en gestrooid. De kippen worden gevoerd, en de eieren geraapt. Er zijn 2 mini-varkens, 2 geiten die we met de hand melken, en 1 poes.

In de grote moestuin en de kas wordt van maart tot en met half september gewerkt. Zaaien, schoffelen en oogsten behoort tot de werkzaamheden. Er worden bloemen en kruiden geteeld. In 2018 zijn we begonnen met de verkoop van groente, zuivel en boeketten via huisverkoop en abonnementen.

In de kaasmakerij worden verschillende soorten kaas gemaakt. Er wordt kaas verpakt, en bestellingen klaargemaakt.

In de keuken drinken we samen koffie en thee. We maken soep voor de gezamenlijke lunch, en soms wordt er gebakken.


En verder ...

We vinden het belangrijk dat mensen het fijn vinden bij ons op de boerderij komen. De nadruk ligt niet op werken, maar op leren van elkaar en plezier hebben in waar je mee bezig bent. De variatie in het werk, door de seizoenen heen, maakt dat er passende bezigheden zijn, voor iedereen en op elk niveau.


Jaar van opening

Wij zijn in 2014 als zorgboerderij gestart.