Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Het Ruitenveen

Wie zijn we?

 Wij zijn Henk en Inge Visscher. In oktober 2011 zijn wij gestart met onze zorgboerderij “Het Ruitenveen”.  

Naast de zorgboerderij hebben wij een melkveehouderij. De melkveehouderij is inmiddels uitgebreid met een zuiveltak.

Henk ( veehouder en zorgboer) heeft ruime ervaring in het laten meewerken van mensen met een verstandelijke beperking op zijn bedrijf.

Inge (zorgboerin) heeft jarenlange ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke en / of lichamelijke beperking en gedragsproblematiek. Onze zorgboerderij ligt in de mooie buurtschap “Ruitenveen”, net buiten Nieuwleusen en vlak bij Zwolle. Onze zorgboerderij is nog volop in ontwikkeling.


Het werk

 Naast het meehelpen op de boerderij en het verzorgen van de dieren kunt u bij ons terecht voor het maken van zuivelproducten, werken in de (groente)tuin en het verwerken van producten uit eigen tuin. Daarnaast bieden we creatieve activiteiten zoals werken met hout, klei, vilt en textiel.

Er is aandacht voor ontwikkeling en het aanleren van nieuwe vaardigheden, maar ook voor meebeleven en genieten van alles wat een boerderij te bieden heeft.

We kijken zorgvuldig naar ieders wensen, of en hoe we die kunnen verwezenlijken binnen de mogelijkheden die onze zorgboerderij bied.


Voor wie

 Onze zorgboerderij staat open voor verschillende doelgroepen.

Door zorgvuldig te kijken naar de samenstelling van de groep en kleinschalig te werken, kunnen we zorg  bieden die afgestemd is op de behoefte van de hulpvrager.

Onze zorgboerderij is ook geschikt voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag bieden we dagopvang voor volwassenen met een verstandelijke en / of lichamelijke beperking. Op woensdag en zaterdag bieden we dagopvang voor kinderen met ADHD of een stoornis in het autistisch spectrum. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.