Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Zorgboerderij Het Speelhuis

Wie zijn we?

Een gezellige ‘groene’ zorgboerderij voor kinderen

Zorgboerderij Het Speelhuis is een gezellige groene opvang(zorg)plek voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 13 jaar met een speciale zorgvraag. Onze verbouwde boerderij staat op een prachtige locatie in een natuurrijke omgeving. We hebben veel ruimte zowel binnen als buiten.

De zorgboerderij is onderdeel van ons kindercentrum. Naast de zorgboerderij voor kinderen, die bij het opgroeien wat extra begeleiding nodig hebben, bieden we ook dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar. We zijn in het bezit van het kwaliteitsmerk ‘Groene Kinderopvang’.

Leuke en leervolle activiteiten

Het Speelhuis is een gezellige zorgboerderij. We vinden het belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt. Er worden veel leuke activiteiten aangeboden, zowel binnen als buiten.

We hebben een mooie natuurspeeltuin waarin we hutten kunnen bouwen, in de bosjes kunnen spelen, kunnen racen op skelters of springen over de sloot….. Ook werken we graag met thema’s en is er rondom de boerderij nog veel meer te doen! We zijn gek op dieren en hebben pony’s, schapen, geiten, kippen, konijnen, een poes en een vijver vol vissen.

Professionele zorg in huiselijke sfeer

Bij onze zorgboerderij bieden we professionele zorg aan in huiselijke sfeer. Dit bestaat uit groepsbegeleiding in de vorm van dagbesteding en logeeropvang. Met een klein team bieden we de juiste persoonlijke begeleiding aan de kinderen. Dit alles in een veilige en sfeervolle omgeving. We vinden het belangrijk om rekening te houden met de specifieke begeleidingsvraag van de kinderen en te kijken naar de mogelijkheden die er zijn.

Wilt u ook eens de sfeer komen proeven? Maak dan vrijblijvend een afspraak via de e-mail zorgboerderijhetspeelhuis@outlook.com of bel met telefoonnummer 0614422675


Het werk

Doelstelling

Onze doelstelling is het aanbieden van verantwoorde zorg en begeleiding in huiselijke sfeer aan kinderen van 3 tot 13 jaar (eventueel langer) met een speciale zorgvraag. Bijvoorbeeld, ADHD, hechtingsproblematiek, ASS problematiek.

Onze zorgboerderij staat in een prachtige landelijke omgeving, vlak bij het dorp Borger. Er is voldoende ruimte in en om de boerderij en dat geeft een ieder de mogelijkheid tot rust te komen. Op de boerderij is van alles te doen. De dieren moeten verzorgd worden en het erf moet netjes blijven. Ook in de boerderij is er genoeg te doen. Samen proberen we de klussen te klaren. Maar er is ook veel tijd om te spelen in onze natuurspeeltuin en binnen in de gezellige boerderij!

We proberen de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling, rekening houdend met hun eigen mogelijkheden. Dit doen we door spelenderwijs ontwikkelingsgerichte activiteiten aan te bieden. Door een persoonlijke benadering en een gestructureerd dagprogramma kunnen we de kinderen een overzichtelijk en veilige plek aanbieden. De omgeving en de sfeer van onze boerderij speelt hierbij een belangrijke rol. De rust en de vrijheid die onze locatie uitstraalt, zorgt ervoor dat de kinderen zich fijn voelen als ze bij Het Speelhuis zijn. Respect voor elkaar en de omgeving vinden we belangrijk. Samen verzorgen we de dieren en de omgeving van de boerderij.

Begeleiding

Onze zorgboerderij werkt met een klein vast team. Dit geeft de kinderen een vertrouwd en veilig gevoel. De begeleiding die we bieden proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag van de kinderen. We streven naar een basishouding van gelijkwaardigheid en vertrouwen. Aansluiten bij de mogelijkheden van een kind werkt motiverend.

We proberen onze kwaliteiten, rust en kennis over te brengen op de kinderen. Dit biedt de kinderen voldoende vertrouwen en veiligheid om samen activiteiten te ondernemen. Zo kan het kind zichzelf ontplooien.


Samenwerken

We vinden het belangrijk om veel dingen te overleggen met de ouders/verzorgers. Heeft u wensen of vragen, dan horen we dit graag.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.