Het Vogelhuuske

Wie zijn we?

Wij zijn een zorginstelling voor kinderen en jongvolwassenen met een zorgvraag.

Wij zijn een jong en dynamisch zorgbedrijf. Wij staan voor onze clienten en bieden een vrij en beschermend omgeving voor onze clienten, vandaar onze motto 'Vrij en Beschermend'


Het werk

Wij hebben op dit moment twee locaties waar wij dagbesteding bieden.

In Nieuw Amsterdam hebben wij een daglokaal waar wij allerlei activiteiten aanbieden op basis van doelstellingen die voor de clienten zijn opgesteld. 

Daarnaast bieden wij dagbesteding in het Griendtsveenpark waar wij kleinschalig onderhoud aan het park uitvoeren en samen met de vrijwilligers de dieren voeren en de hokken schoonmaken.


Ambulante begeleding

Naast dagbesteding bieden wij ook ambulante begeleiding aan kinderen en jongvolwassen, maar zijn wij ook wmo gecontacteerd binnen de gemeente Emmen en Coevorden.

Dit houdt in dat wij mensen kunnen ondersteunen bij de dag invulling en praktische zaken, bijvoorbeeld ondersteunen bij administratieve zaken en of contacten onderhouden met andere organisaties. 

Ook is het bij ons mogelijk een gesprek in te plannen om een gezinsdiagnostiek samen te stellen en deze samen te bespreken met de gemeentelijke toegang.


Jaar van opening

Wij zijn in 2013 als zorgboerderij gestart.