Het Haaksbergerveen

Wie zijn we?

Het Haaksbergerveen is een zorgboerderij met anderhalf hectare grond. Het ligt in een landelijk gebied, aan de rand van het natuurreservaat “Het Haaksbergerveen”.
We beschikken over een weiland voor kleinvee, een boomgaard, een pluktuin en een moestuin (biologisch). Dit alles vanuit een ontspannen, rustige sfeer met respect voor dier en natuur. Wij, Ger en Marjolein, wonen zelf op de boerderij en willen vooral de kleinschaligheid benadrukken. Ger komt uit de geestelijke gezondheidszorg en Marjolein uit het (speciaal) onderwijs.


Het werk

Voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten die enerzijds passen bij hun leeftijd en anderzijds bij het buitenleven, zoals hutten bouwen, voetballen op de speelwei, skelteren op het erf, en het knuffelen en verzorgen van de dieren. Als het regent zijn er diverse mogelijkheden voor binnenactiviteiten.


Onze Visie en Missie

Onze visie
We gaan uit van de mogelijkheden van ieder individu. Respect voor elkaar, voor de dieren en de natuur vinden wij heel belangrijk.

Onze missie
Wij vinden het belangrijk dat eenieder zich thuis voelt. Door middel van een vast dagritme bieden wij rust en structuur. Er is ruimte om de mogelijkheden in jezelf te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.