Hoeve Buitenlust

Wie zijn we?

Het echtpaar Kees en Carolien van't Hoog runde  ruim veertig jaar een melkveehouderij en friezenfokkerij midden in de randstad. Samen met hun dochter Arianne, psychiater van beroep,  zijn zij in juni 2010 gestart met het aanbieden van zorg op hun bedrijf.

Per 1 juli 2011 heeft Arianne van' t Hoog ook haar eigen praktijk als zelfstandig gevestigd psychiater op Hoeve Buitenlust. In deze praktijk kunnen mensen met psychische klachten voor behandeling en diagnostiek terecht.

Inmiddels worden er op het bedrijf geen koeien meer gemolken maar op de boerderij zijn nog voldoende koeien te vinden en daarnaast vele andere dieren.


Het werk

Wij bieden dagbesteding en vaardigheidsontwikkeling bij kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen.

Wij bieden hen de mogelijkheid om één of meerdere dagdelen per week onderdeel te zijn van het leven op de boerderij waarbij activiteiten worden uitgevoerd als het verzorgen van de dieren, het werken in de moestuin en het aangespannen rijden met de paarden.


In het nieuws

Onze zorgboerderij is uniek in zijn soort omdat wij tevens de mogelijkheid bieden om curatieve geestelijke gezondheidszorg te ontvangen. Een geldige verwijzing van uw huisarts is daarvoor noodzakelijk. De behandelingen binnen de psychiatrische praktijk worden over het algemeen door uw zorgverzekeraar vergoed. Neem contact met ons op om te informeren of dat ook voor uw zorgverzekeraar geldt.


Jaar van opening

Wij zijn in 2010 als zorgboerderij gestart.