Hof van Sion

Wie zijn we?

Wij zijn Jet en Martijn Venhuizen en hebben samen twee kinderen. Sanne en Merijn. Sinds 2011 zijn wij van start gegaan met onze droom. Het creŽren van een fijne plek waar mensen met een begeleidingsvraag kunnen wonen en/of werken. Een veilige plek waar mensen gezien en erkend worden en hun gaven kunnen gebruiken op het land, met de dieren en met creatieve activiteiten.

We zijn van start gegaan in juni 2011 op deze fantastische lokatie onder de rook van Zwolle, langs de IJssel.

Als je op zoek bent naar een thuis, dagbesteding die bij je past, naar een nachtje logeren of begeleiding bij jou thuis ben je op de juiste plek. Neem een kijkje op onze website en als het je wat lijkt bel of mail ons dan. We gaan graag een gesprek met je aan. Onze liefde voor het buitenleven, de rust en de ruimte willen we graag met je delen.


Het werk

Thuis op jouw manier

Ben je op zoek naar een thuis dat bij jou past? Wij bieden een thuis waar jij je veilig voelt en waar je wordt gezien. Op de Hof van Sion woon je mooi buiten en tegelijk dicht bij een dorp. Het is een plek waar we samen leven en naar elkaar omzien. Samen met jou gaan we op zoek naar het beste voor jou, zodat het wonen voor jou plezierig is.

Het huis is zo ingedeeld dat je een ruime eigen slaapkamer hebt. Daarnaast is er een grote gemeenschappelijke leefruimte. Hoeveel we samen doen (bijvoorbeeld eten of ontspannen) hangt af van wat jij nodig hebt. Wij vinden het zelf belangrijk om samen met anderen te leven met alles wat erbij hoort.

Plezier in je werk

Ben je op zoek naar dagbesteding die bij jou past? Wij bieden je een plek waarin wij op zoek gaan naar wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We maken samen een plan om werk te vinden waar je plezier in hebt.


Er is heel veel te doen:
- Verzorgen van de dieren zoals de varkentjes, de kippen en konijnen.
- Houtbewerken
- Koken en bakken
- Onderhoud van de tuin, kas en moestuin.
- Creatieve activiteiten bijvoorbeeld kaarten maken, kransen versieren.
- Samen leven en optrekken tijdens het eten , koffiedrinken en de gesprekken.


Wie kan zich aanmelden voor een woonplek of een werkplek?

Onze boerderij is wel een bijzondere boerderij. We zijn er speciaal voor mensen met een beperking en mensen met psycho-sociale problemen. Als je een indicatie hebt voor wonen en/of dagbesteding en ouder bent dan twaalf jaar, gaan we eerst met elkaar kennismaken. Op de hof van Sion kunnen vijf mensen wonen en tien mensen werken.


Logeren en Ambulante begeleiding

Logeren

Wil je een nachtje komen logeren? Dat kan in het weekeind, maar ook best door de week. In overleg is er veel mogelijk.

In het huis hebben we twee slaapkamers die we gebruiken voor de logeeropvang. Daarnaast is er een grote gemeenschappelijke leefruimte. Hoeveel we samen doen (bijvoorbeeld eten of ontspannen) hangt af van wat jij nodig hebt.

 

Ambulante begeleiding

Ben je op zoek naar begeleiding bij jouw thuis en in jouw omgeving? Heb je iemand nodig die je ondersteunt waar je dat nodig hebt en waar het kan jouw zelfstandigheid stimuleert? De basis van onze begeleiding is een goed contact. Wij bieden de zorg die bij je past en kijken samen welke zorg je nodig hebt en maken dan een zorgplan


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.