Horsewise

Wie zijn we?

Welkom bij Horsewise.


Elize is de oprichtster van de zorgmanege en combineert zo haar maatschappelijke achtergrond met haar liefde voor paarden.


Op deze kleinschalige, sfeervolle zorgmanege aan de rand van het bos wordt een ruim scala aan bijzondere activiteiten geboden. Samen met een enthousiast team zorgt Horsewise elke dag voor mooie leermomenten, ontspanning en plezier.

        Voor ons is het belangrijk dat je het naar je zin hebt en dat je daarbij jezelf kunt zijn. Daarom wordt goed gekeken welke vorm van begeleiding bij je past. De verschillende groepen zijn klein en worden zorgvuldig samengesteld, lettend op voldoende veiligheid en uitdaging voor iedereen in de groep. Ook is er de mogelijkheid tot individuele begeleiding.
 


Het werk

Er zijn verschillende werkzaamheden op onze zorgmanege. Niet alleen het verzorgen van de paarden en de stallen, maar ook onderhoud aan de tuin, onderhoudsklussen op het terrein van Horsewise, en allerhande werkzaamheden in het omliggende bos. Naast de “standaard” dagbesteding groepen zijn er ook een paar “speciale” groepen. 


Speciale groepen.

Binkenclub
In 2010 zijn we gestart met de “Binkenclub”. elke woensdag middag kunnen jongens in de leeftijd van 8-12 jaar kennis maken met alles wat “stoere mannen” doen in hun vrije tijd. Zo gaan we bijvoorbeeld houthakken , omheiningen repareren, kampvuren maken, speurtochten uitzetten en lopen , de natuur ontdekken, BBQ-en en nog veel meer.
 

Meidenclub
Op zaterdag middag is er de meidenclub voor meiden van 8-12 jaar. We doen alles wat met paarden te maken heeft, zoals het verzorgen van de paarden, stallen mesten, tuig invetten, paarden mooi maken, alles over paarden leren, spelletjes en natuurlijk ook paardrijden! En daarnaast doen we ook allerlei andere leuke en creatieve dingen zonder paarden.
 


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.