Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Huize Donkervoort

Wie zijn we?

Even voorstellen. Wie zijn de gezichten achter Huize Donkervoort? Gijsbert is geboren in 1985 en opgegroeid in Barneveld. Sociaal, betrokken op anderen en oog voor andermans mogelijkheden: dat is Gijsbert. Hij kijkt samen met Marianne naar de mogelijkheden én behoeftes van iedere cliënt. De één werkt graag in de (groente)tuin, de ander verzorgt liever de dieren: bij Huize Donkervoort kan het!

Marianne is al vele jaren werkzaam als verpleegkundige in de thuiszorg. In deze functie heeft zij verschillende bijscholingen gevolgd waaronder een training psychogeriatrie. Marianne merkt dat er behoefte is aan het realiseren van een christelijke dagopvang voor ouderen. Er zijn veel ouderen met een indicatie voor dagopvang maar vanwege wachtlijsten is het soms niet mogelijk om hiervan gebruik te maken als dit nodig blijkt te zijn. Soms moet er daarom crisisopvang worden gedaan elders. Dit zijn schrijnende situaties. Er zijn meerdere instellingen voor dagopvang in de regio, maar niet overal wordt er dagopvang geboden met logeermogelijkheid. Onze werkervaring en de vraag naar deze specifieke zorg bracht Gijsbert en Marianne ertoe om de stap te zetten naar het ondernemerschap in de zorg.


Het werk

Het doel van Huize Donkervoort is om ouderen een zinvolle dagbesteding te geven en tevens mantelzorgers te ontlasten. Wij bieden nachtopvang ter ontlasting van de mantelzorgers om op die manier de mogelijkheid te creëren dat cliënten langer in hun vertrouwde thuissituatie kunnen blijven wonen. Daarbij wordt vervoer van en naar de zorgboerderij ook door ons geregeld (indien gewenst), want ontlasten is ontzorgen.


Gedreven

Tussen de weilanden, een wijds uitzicht, vrij gelegen tussen Barneveld en Kootwijkerbroek vindt u Huize Donkervoort. Een kleinschalige, particuliere en christelijke zorgboerderij, gerund door het gedreven echtpaar Gijsbert en Marianne Heiwegen – Soetendaal. Samen met hun team van deskundige medewerkers en vrijwilligers verlenen zij de zorg die nodig is.


Jaar van opening

Wij zijn in 2017 als zorgboerderij gestart.