Bedriuwenpleats It Aventoer

Wie zijn we?

Bedriuwenpleats It Aventoer is een volwassen bedrijf dat wonen met 24 uurszorg en dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, daarnaast is er ook de mogelijkheid tot logies, dagopvang of deeltijd wonen. 

De opzet van de totale onderneming is gericht op kleinschalig mens- en diervriendelijk wonen, werken en recreŽren in een landelijke omgeving. Het gehele bedrijfsgedeelte bestaat uit een kop-hals-romp boerderij met 3 losstaande gebouwen en een zeer ruim erf met naastgelegen weiland.

Wij, Gerke en Antsje Postma, wonen sinds november 2004 op Bedriuwenpleats It Aventoer. We hebben deze boerderij aangekocht om een ideaal van ons te verwezenlijken: het aanbieden en begeleiden van dagbesteding, dagopvang, logies en wonen aan mensen met een beperking. Inmiddels is het een familiebedrijf geworden waarin ook Ruurt Postma en Sytze Postma werkzaam zijn

Het is geweldig om op deze unieke locatie dagbesteding aan te bieden waar zowel agrarische, dienstverlenende en licht-industriŽle werkzaamheden aan bod komen. Voor mensen met een beperking willen wij bovenal zinvolle en plezierige bezigheden bieden in een veilige verblijfsomgeving. Tevens willen wij een samenspel creŽren voor alle gezamenlijke gebruikers  en bewoners van erf en gebouwen..


Het werk

Bij de aangeboden werkzaamheden zal zoveel mogelijk de vraag van de deelnemers voorop staan. Bedriuwenpleats It Aventoer leent zich uitstekend voor zowel agrarische als niet agrarische werkzaamheden.

Agrarische werkzaamheden kunnen zijn:

Verzorgen van de paarden, kippen, konijnen, cavia's, ezels en geiten, werken in de groentetuin of boomgaard.  Erf onderhoud en grasmaaien.Werkzaamheden in de stal van de buurvrouw. 

Niet agrarische werkzaamheden kunnen zijn:

Uitvoeren van licht industrieel werk, werken in de kantine ,hout kloven en bezorgen. Ook wordt er gewerkt op een ouderencentrum in Oenkerk.

Sinds november 2013 hebben wij onze eigen Winkel aan de Rengersweg 34 in Oentsjerk : De Winkel fan Tryn. Er zijn verschillende werkzaamheden in de winkel te doen, of het nu gaat om cadeau's maken, inpakken, kleding sorteren, afrekenen of het zetten van koffie voor de klanten. 


Wat vind je op onze boerderij?

Kantine, knuffelstal, werkplaats en een ruim erf met veel speelmogelijkheden.

Bij het invullen van dagbesteding proberen wij zoveel mogelijk werk te vinden wat bij je past. Door de verschillende bedrijvigheid op onze boerderij is er van alles te doen en bovendien ook veel gezelligheid. Het samenspel tussen alle gebruikers en bezoekers van Bedriuwenpleats It Aventoer geeft een toegevoegde waarde in een vertrouwde omgeving waar je je snel thuis voelt.


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.