(jeugd) Zorgboerderij Natuurkr8

Wie zijn we?

Wij zijn Jacco van der Meulen, 46 jaar oud en Driesje Boeve, 40 jaar oud. Wij hebben samen 2 zonen: Jesse van 11 en Sem van 7. Naast het werk op de (jeugd) zorgboerderij heeft Jacco zijn eigen timmerbedrijf. Driesje is jarenlang leerkracht, intern begeleider en pedagogisch zorgco÷rdinator geweest in het basisonderwijs. We zijn sinds 1 juni 2016 gestart als (jeugd) zorgboerderij. We werken, in alle tevredenheid, samen met co÷peratie Boer & Zorg. Wij merken en zien hoe de kinderen opbloeien bij ons. De natuur, de dieren, de plek, de ruimte, de vrijheid en ons gezellige gezin zorgen voor rust en vertrouwen bij het kind. Elk kind hervindt zichzelf en leert weer om zijn eigen weg te gaan. Ons doel is om de kinderen op te laten bloeien, tot rust te laten komen en ze een beetje geluk mee te geven. Dat kan bij ons op de (jeugd) zorgboerderij, maar kinderen mogen ook met ons mee op vakantie. Het leuke is namelijk dat we, naast onze (jeugd) zorgboerderij in Oosterwolde/Kerkdorp, ook een seizoensplaats huren op Texel. Hier gaan we zeer regelmatig met de kinderen heen in de weekenden en vakanties. Dat is genieten van de mooie natuur, zee, duinen en strand.


Het werk

Wat houdt ons zoal bezig?

Kinderen komen bij ons op de (jeugd) zorgboerderij  om verschillende redenen, bijvoorbeeld om te ontspannen, om te leren, omdat ze van de natuur en/of dieren houden of omdat ze rust nodig hebben. Dat kan bij ons volop. Op de zorgboerderij is er ruimte om op ontdekkingstocht te gaan in de natuur, met de dieren, met spelmateriaal of samen met de andere kinderen. Samen kijken we naar wat het kind nodig heeft, waar zijn/haar interesses liggen en wat zijn/haar behoefte is. Hierop baseren wij onze begeleiding, altijd in samenspraak met het kind.


En verder...

Wij zijn een kleinschalige (jeugd)zorgboerderij en willen dit ook blijven. Door het kleinschalig kunnen we ons volledig richten op het aanwezige kind en is daar ook volop ruimte en tijd voor. Wij staan positief in het leven en zien ook het positieve in het kind. Elk kind heeft talent, is bijzonder en mag er zijn.


Jaar van opening

Wij zijn in 2016 als zorgboerderij gestart.