Jocobreebaart

Wie zijn we?

Wij zijn Cor en Jolanda Breebaart en wij vinden het leuk om ons bedrijf te delen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.Omdat wij  op kleinschalige manier vee houden hebben we de tijd en de mogelijkheden om passende dagbesteding te kunnen bieden.

Wij houden ongeveer 50 melkkoeien en 60 fokschapen op 24 hectare veenland wat gelegen is in het mooie natuurgebied wormer en jisperveld. Er is bij ons veel tijd voor persoonlijke aandacht.Daarnaast doen wij mee aan het project vriendentuinen.Dit betekend dat onze deelnemers voedsel (eieren en groenten) wat bij ons op de boerderij geproduceerd wordt afleveren aan de voedselbank.


Het werk

Wij geven de volwassenen de mogelijkheid om mee te draaien in het arbeidsproces op de boerderij.Het werk kan gezamelijk uitgevoerd worden en als het goed gaat mag de zorgvrager ook zelfstandig aan de gang.

We beginnen de dag met de controle van de schapen.Na de koffie gaan we verder met het verzorgen van de beesten(voeren uitmesten en verwennen)Dan hebben we een gezamelijke lunch die verzorgd wordt door ons.Op vrijdag wordt er door de deelnemers warm eten gekookt. 

Na de middagpauze gaan we met het seizoenswerk beginnen.

We proberen iedere zorgvrager passend werk aan te bieden.Wij zijn er van overtuigd dat iedereen wel wat kan doen.

Het is de bedoeling dat iedereen plezier heeft in zijn werk en met een goed gevoel weer naar huis terug keert.


En verder ...

Mocht u interesse hebben in dagbesteding op de boerderij dan mag u altijd gewoon eerst even langskomen om alles in het echt te zien.Geef wel eerst even een belletje zodat we alvast koffie of thee kunnen zetten.


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.