Jodi-Sintepier

Wie zijn we?

De naam Jodi-Sintepier is ontstaan uit onze voornamen Joop en Diane: JoDi,    Sintepier is de dialectnaam voor Nieuwvliet.
Wij hebben onze zorgboerderij niet opgestart vanuit een agrarische achtergrond, maar hebben onze start gebaseerd op onze brede pedagogische ervaring met een bedoeling: opvang van jeugdigen met een beperking.
Door onze jarenlange ervaring met meervoudig gehandicapte kinderen menen wij voldoende professionaliteit te hebben om verantwoorde zorg en begeleiding te kunnen bieden.

We hebben een kleinschalige zorgboerderij, we begeleiden drie tot negen deelnemers van 4 tot 24 jaar per dag met zijn drieŽn: Joop en Diane zijn eigenaren, Marloes is full time medewerkster; twee oproepkrachten zijn er per week. Een Vrijwilliger voor ICT functies en hand en span diensten is er per week.

We vullen NU  Kwaliteitszorg versie 4 in: we streven naar een kwaliteits erkenning in 2015.


Het werk

Omdat iedere zorgvrager uniek is, wordt een zorgplan gemaakt waarin doelstellingen, wensen en mogelijkheden zijn vastgelegd.
Vanuit dit zorgplan bieden wij aan: groentetuinen, fruitbomen, ruime speelgelegenheid, veel grote en kleine boerderijdieren, een computerlokaal, een atelier en een werkplaats. Er is volop ruimte om samen te eten en te ontspannen. De totale begeleiding is erop gericht dat cliŽnten zich vertrouwd en veilig voelen. De begeleiding is vaak individueel en principieel planmatig.


En verder ...

Om beter tegemoet te komen aan onze doelgroep is naast onze bestaande boerderij een modern, rolstoeltoegankelijk gebouw met toilet, badkamer en kleedgelegenheid gerealiseerd. Hier bevindt zich ook de presentatieruimte met door onze cliŽnten gemaakte werkstukken.
Op de bovenverdieping is een computer ruimte, kantoor gerealiseerd; deelnemers van de zorgboerderij kunnen gebruik maken van de computers met de vťle leer- en trainingsprogramma's.

In augustus 2011 is onze nieuwbouw opgeleverd:  

een aanbouw van 155 m2 is er, de indeling:  een entree met info ruimte,  een knusse zithoek, speelhoek van 40 m2,  een computerhoekje met creatieve ruimte 40 m2, en een keuken, eetruimte 40 m2. Bovenverdieping 120 m2 is nog niet in gebruik. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2001 als zorgboerderij gestart.