Karin’s Zonnestraal, loc. Wilgenweg

Wie zijn we?

Wij zijn Karin en Peter van der Heul en samen met onze kinderen hebben wij een zorgboerderij en een zorgbakkerij.

Zorgboerderij Karin’s Zonnestraal in Nieuwpoort richt zich vooral op kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking, of een psychiatrische achtergrond.

Zorgboerderij Karin’s Zonnestraal is een christelijke hobbyboerderij met Friese paarden, een Shetland pony, geiten, kippen, konijnen, cavia’s,  koeien, schapen, eenden, mini varkens, honden, ezels  en ‘knuffelkalfjes’. Samen met de zorgvragers verzorgen wij deze dieren Er is een grote schuur met ‘ingebouwde’ kantine voor de pubers en een aparte kantine voor de jongeren groep. We hebben een speelweide, met daarin een omheinde eenden weide/vijver De boerderij ligt aan een landweggetje tegenover het Ooievaarsdorp in Groot-Ammers. We zitten hier in the middle of nowhere. Heerlijk rustig in de weilanden, een ideale plek.’

Zorgbakkerij Peter van der Heul richt zich op jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking, of met een psychiatrische achtergrond. Sommigen stromen door vanuit zorgboerderij Karin’s Zonnestraal.

Peters opa was bakker in Nieuwpoort, daarna zijn vader. Peter is 12 jaar geleden gestopt met zijn bakkerij, maar door het werk op de zorgboerderij ging het bakkersvak toch weer kriebelen. Van der Heul is een begrip. Aangezien Karin al zorgboerderij Karin’s Zonnestraal had, werd na een tijdje één en één twee. Het bakkersvak zit in de familie en in het bloed.


Het werk

Er is van alles te doen op Zorgboerderij Karin's Zonnestraal in Nieuwpoort. De zorgvragers helpen met het verzorgen en voeren van de dieren of rijden een rondje op de pony. Ze kunnen schoonmaken of kleine klusjes doen d.m.v. een werkkaart.  Wat wij het belangrijkste vinden, is dat de kinderen het hier naar de zin hebben en zich thuis voelen.’ Eén keer per jaar is er een driedaags kamp en een paar keer per jaar organiseert Karin samen met haar gasten een themafeest.


opstapje naar de arbeidsmarkt of.... een fijne werkplek

Karin en Peter van der Heul vinden het belangrijk dat de jongeren iets doen wat ze leuk vinden. ‘We willen zorgen dat de kinderen met een beperking het bij ons naar de zin hebben,’ zegt Karin. En ze voegt er meteen aan toe: ‘Ik wil ze ook niet ‘vasthouden’ in de bakkerij, ik hoop dat ze doorstromen naar de gewone arbeidsmarkt.’


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.