Karin’s Zonnestraal, loc. Wilgenweg

Wie zijn we?

Wij zijn Karin en Peter van der Heul en samen met onze kinderen hebben wij een zorgboerderij.

Zorgboerderij Karin’s Zonnestraal in Nieuwpoort richt zich vooral op kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking, of een psychiatrische achtergrond.

Zorgboerderij Karin’s Zonnestraal is een christelijke hobbyboerderij met Friese paarden, twee Shetland pony's, 1 fjord, geiten, kippen, konijnen, cavia’s,  koeien, schapen, eenden, mini varkens, honden, ezels  en ‘knuffelkalfjes koeien mini koeien’. Samen met de zorgvragers verzorgen wij deze dieren Er is een grote schuur met ‘ingebouwde’ kantine voor de pubers en een aparte kantine voor de jongeren groep. We hebben een speelweide, met daarin een omheinde eenden weide/vijver De boerderij ligt aan een landweggetje tegenover het Ooievaarsdorp in Groot-Ammers. We zitten hier in the middle of nowhere. Heerlijk rustig in de weilanden, een ideale plek.’


Het werk

Er is van alles te doen op Zorgboerderij Karin's Zonnestraal in Nieuwpoort. De zorgvragers helpen met het verzorgen en voeren van de dieren of rijden een rondje op de pony. Ze kunnen schoonmaken of kleine klusjes doen d.m.v. een werkkaart.  Wat wij het belangrijkste vinden, is dat de kinderen het hier naar de zin hebben en zich thuis voelen.’ Eén keer per jaar is er een driedaags kamp en een paar keer per jaar organiseert Karin samen met haar gasten een themafeest.


de toekomst.......

Dit jaar bestaan we 10 jaar!!!  Natuurlijk is dit een feestje waard!!

Maar na 10 jaar zijn we ook serieus aan het zoeken naar een nieuwe locatie in de buurt. Waar we alle zorg op 1  locatie kunnen gaan bieden.


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.