Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Klein Arfman

Wie zijn we?

Woon- Zorgboerderij Klein Arfman v.o.f. is gevestigd in het buitengebied van Ruurlo.
Wij bieden van maandag tot en met vrijdag dagbesteding aan volwassenen en ouderen.Naast dagbesteding bieden we de mogelijkheid voor kleinschalig wonen (24 uur zorg).

Tevens hebben we de beschikking over 1 logeerkamer voor kortdurend verblijf.

Tijdens de dagbesteding bieden wij diverse activiteiten o.a.:

  • Sport & Bewegen in de sportruimte/fitness
  • Activiteitenzolder met o.a. kegelbaan, schietbanen (luchtdruk), biljarttafel, snookertafel en een koersbal baan. 
  • - Duofietsen met trapondersteuning ;
  • - Wandelroute om de dierenweide ;
  • - Schilder lessen ;
  • - Houtbewerkingshoek ;
  • - Huifkar ;
  • - Welnessruimte met zwemspa, jacuzzi en sauna;

Zorgboerderij Klein Arfman is doorlopend bezig om haar activiteiten uit te breiden en in te spelen op de alsmaar veranderende (zorg-) markt. Voor verdere informatie/ fotoís nodigen wij u van harte uit om een kijkje te nemen op onze site.

www.zorgboerderijkleinarfman.nl


Het werk

Dagbesteding:

De dagbesteding is in principe voor iedereen toegankelijk, mits passende binnen de op dat moment bestaande doelgroepen. 


Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient u te beschikken over een geldige indicatie ( WMO of WLZ ). Uiteraard is private financiering ook mogelijk.

De dagbesteding vindt plaats op doordeweekse dagen van maandag tot en met vrijdag.

langdurig verblijf:

Er is sprake van langdurig verblijf indien iemand op de zorgboerderij verblijft zonder vastgestelde einddatum. Veelal betreft dit bewoners met een WLZ indicatie. Bij het ontbreken van een indicatie staan we uiteraard ook open voor private financiering.

Kortdurig verblijf:

Er is sprake van kortdurend verblijf indien iemand voor een korte periode op de zorgboerderij verblijft. Denk hierbij aan enkele dagen tot enkele weken. Een van de redenen voor kortdurend verblijf is ontlasting van de mantelzorg.


Mantelzorg en respijtzorg

Mantelzorg en respijtzorg:

Om de mantelzorgers te ontlasten bieden we de mogelijkheid dat de zorgbehoevende kan komen logeren op de logeerkamer. Het gebruik maken hiervan kan variŽren van 1 nacht tot meerdere weken.

Afhankelijk van de indicatie wordt dit verblijf veelal vergoed door het zorgkantoor of door de desbetreffende gemeente. Bij het ontbreken van een indicatie is private financiering ook mogelijk.

Tevens bieden wij ook ondersteuning en advies aan mantelzorgers.

Locatie Zelhem:

In het bosrijke buitengebied van Zelhem hebben we de beschikking over een geheel omheind perceel met daarbinnen enkele weilanden, een grote vijver en een perceel bos welke is voorzien van aangelegde wandelpaden. In het bos staat een gebouw met daarin 4 appartementen. Ieder appartement is voorzien van een eigen badkamer. In het midden bevindt zich een gezamenlijke verblijfsruimte. 


Deze locatie zal worden gebruikt voor het begeleiden van de mantelzorgers. Zowel de mantelzorger als de zorgbehoevende zullen daar meerdere dagen verblijven waarbij vervolgens door observatie gekeken zal gaan worden waar ondersteuning en advies gewenst is.

Veelal vindt probleemgedrag in de thuissituatie plaats omdat de mantelzorger (vaak onbewust) niet weten om te gaan met het ziektebeeld. Door de mantelzorgers uit de directe omgeving handreikingen en advies te geven, kunnen zij leren om te gaan met het ziektebeeld van de zorgbehoevende.

Verder zal 'Zelhem'gebruikt worden als aanvulling op de dagbesteding.


Jaar van opening

Wij zijn in 2003 als zorgboerderij gestart.