Klooster Keyserbosch

Wie zijn we?

Wij zijn Thijs en Carien Boonen.
Wij wonen in het voormalige Klooster Keyserbosch; een monumentaal pand dat dateert van rond 1200. De gebouwen en de landerijen ademen een sfeer van rust en ruimte, waar je de hele dag van kunt genieten in het buitengebied van Neer.

Thijs en Carien hebben beide een agrarische achtergrond. Carien heeft de opleiding tot Verzorgende IG afgerond.

Op onze zorgboerderij bieden wij dagbesteding aan senioren en mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking. 


Het werk

Zoals op elke boerderij volgen de werkzaamheden de seizoenen.
We beginnen de dag met gezamenlijk kopje koffie of thee.
De Ėnog niet ontdekte chefkoks- bemoeien zich met de maaltijd; de dierenliefhebbers verzorgen, de kippen, de konijnen, hond en kat.
De overige cliŽnten vinden vertier in activiteiten die kunnen variŽren van het kweken en verzorging van planten, de zorg voor het erf en de tuinen, schilderen, helpen met het inmaken van fruit, bloemstukken maken, kaarten maken en boetseren. Hierbij is ďde tunnelĒ vooral in de lente een geliefde plek om te vertoeven.
Na de gezamenlijke maaltijd is er tijd voor een siŽsta of gaan we verder met dingen, die onze cliŽnten appreciŽren. Bij mooi weer zijn ook de wandeltochten erg geliefd bij onze cliŽnten.
De dag wordt afgesloten met een kop koffie of thee.
 


En verder...

Het is ons doel om mensen een zinvolle dagbesteding te bieden in huiselijke sferen. Het historische tintje van het pand, geeft rust maar ook ruimte.

De dagbesteding wordt aangeboden onder het motto:

ď(bijna) alles mag; niks moetĒ!
 


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.