Levenslust

Wie zijn we?

Het houden van schapen is al van oudsher in de generaties van de familie van Meel. In 1963 is de huidige boerderij gebouwd en Henk van Meel runt alweer 40 jaar zijn schapenhouderij. Er zijn verschillende soorten schapen op de boerderij waaronder Texelaars, Drentse heideschapen en Cambridge schapen. Natuurbeheer met schapen is ook een bedrijfsonderdeel.

Lia van Meel heeft 25 jaar in de zorg gewerkt en wilde een andere weg inslaan, en in 2013 zijn we gestart met onze kleinschalige zorgboerderij, zorg en zorgen op een andere manier.

Wij zijn trots op ons bedrijf en willen andere mensen de kans geven om ook te genieten van onze zorgboerderij, de natuur en de dieren.


Het werk

Wij bieden dagbesteding met name aan de groep ouderen met diverse problematiek/beperking, beginnende dementie, psychiatrische problematiek, niet aangeboren hersenletsel en op sociale gronden.

Onze deelnemers hebben behoefte aan structuur en rust en ruimte. Hartelijkheid, huiselijkheid en humor is belangrijk op de zorgboerderij en zorg voor en met elkaar.

We kijken naar mogelijkheden i.p.v naar onmogelijkheden en wat wil de deelnemer zelf, de regie ligt bij hem/haar. Voor elk jaargetijde zijn er activiteiten zowel binnen als buiten. Er is een grote moestuin, elk jaar een pompoenenveld, een grote tuin met fruitbossen en bomen en een heerlijk tuinhuis om te vertoeven bij goed weer. Binnen worden er allerlei spulletjes gemaakt en veel lekkers gebakken.

Ook is er een dierenverblijf met kleine diertjes en een knutselruimte, dus voor ieder wat wils.


Jaar van opening

Wij zijn in 2013 als zorgboerderij gestart.