Lindenhoff Open Tuin BV

Wie zijn we?

Lindenhoff Open Tuin BV is een productiebedrijf van groenten en kruiden, we onderhouden een natuurgebied en we verzorgen vee. Open Tuin is ontstaan vanuit het horecabedrijf Lindenhoff. Speciaal voor onze horeca klanten zijn wij begonnen met een grote moestuin en kruidentuin. In de tuin hebben we acht tunnelkassen. Deze kassen staan vol met bijzondere kruiden, bloemen, en we telen groente voor bepaalde restaurants in de omgeving. Met een beetje bessen, frambozen en bramen, maken we het geheel af, waardoor er een zintuig prikkelende tuin is ontstaan. 

Dagelijks verse eieren van onze Gasconne kippen worden geraapt in de grote volière ook weer gesitueerd in de tuin.

Naast het werk op de tuin worden activiteiten verzorgd voor het vee. Naast vleesvee, varkens en schapen hebben we paarden. De activiteiten bestaan uit, voeren, uitmesten, het op strooien van de stallen.


Het werk

'Samen mooi producten maken' 

Alle aspecten die zich voordoen op een tuin worden door de cliënten uitgevoerd: Opkweken van zaden, watergeven, oogsten, controle van de gezondheid van planten, en verzendklaar maken van de oogst.

Verder worden de huishoudelijke werkzaamheden ook gezamenlijk uitgevoerd. In en om het erf worden de klusjes ook door de cliënten met passie aangepakt.

Activiteiten aangaande het vee (koeien, varkens, schapen paarden. kippen) zijn voeren, voerbakken bijvullen met brokken, uitmesten stallen en opstrooien van de stallen.

Tegenwoordig zijn we ook te vinden in het beheer van een natuurgebied. Hier wordt gesnoeid en gezaagd, ruiterpaden worden gefreesd, het gras gemaaid en dit alles wordt ingezet om een startopleiding te krijgen in de bosbouw.


En verder

En voor DE BEZOEKER is Lindenhoff een inspirerende omgeving waar op donderdagmiddag, vrijdag en zaterdag onze Marche open is om de heerlijkste producten te kopen. 

Een plek om aan tafel aan te schuiven voor een kop koffie. Een praatje met de mensen te maken en even rond te lopen om de zintuigen te prikkelen.  


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.