MaNatuurlijk

Wie zijn we?

Onze kleinschalige zorgboerderij ligt op een zeer unieke en vrij gelegen locatie in Terwolde, dichtbij Twello. De ruimte, de veiligheid, de rust en de vrijheid die je hier ervaart, zorgt ervoor dat dit een bijzondere plek is.

Persoonlijke aandacht en warmte zijn voor ons belangrijke speerpunten. Deze speerpunten vind je terug in de ruimten en omgeving van de zorgboerderij, maar ook als het gaat om veiligheid en de ontwikkeling van cliŽnten. Graag vertel ik meer over wie wij zijn. 

Mijn naam is Marjolein Schoneveld samen met mijn partner Daan Kolkman hebben we de zorgboerderij MaNatuurlijk opgericht in 2017.

Mijn passie is het werken met mensen met een beperking in een natuurlijke omgeving. Doordat ik jarenlang heb gewerkt in de zorg en het onderwijs heb ik vanuit verschillende gebieden veel ervaring opgedaan met het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Tegelijkertijd zie ik dat het werken met deze doelgroep in combinatie met een kleinere setting meer rendement en plezier oplevert.

We werken nauw samen met Senszo uit Apeldoorn. 1 dag in de week komt er een groepje meehelpen op de boerderij.Het werk

Vanuit de zorgboerderij MaNatuurlijk bieden we dagbesteding aan cliŽnten, vanaf 18 jaar, met een verstandelijke beperking. Al het werk dat onze cliŽnten op de zorgboerderij doen is waardevol voor het bedrijf en dat werkt stimulerend. Het werk bestaat uit verschillende dagelijkse werkzaamheden op een boerderij: het verzorgen van de dieren, werken in de moestuin, koken, bakken en knutselen. We maken zoveel mogelijk gebruik van producten uit eigen tuin. Zoals pompoen voor de soep, bramen voor de jam en appels voor een heerlijke appeltaart.

Creatieve activiteiten

Afhankelijk van het weer vinden de activiteiten binnen en/of buiten plaats. Het inmaken van de oogst, koken en appeltaarten bakken. Het maken van bloemstukjes en het maken van producten voor de verkoop zijn activiteiten waar onze cliŽnten graag mee bezig zijn.

Buiten activiteiten

Het onderhouden van de moestuin, oogsten en zaaien zijn activiteiten die buiten plaatsvinden. Net zoals het verzorgen van de verschillende dieren. De dieren krijgen eten en een schoon hok. In de pluktuin kunnen volop bloemen geplukt worden. Daarnaast zullen er gedurende de dag ook kleine klusjes gedaan worden in en om het erf.

Huishoudelijke activiteiten

Tafel dekken, het verzorgen van de koffie en thee en het voorbereiden van de lunch zijn de dagelijkse activiteiten. Ook zorgen we er in gezamenlijkheid voor dat de ruimtes weer schoon zijn, de was gedaan wordt en de boodschappen binnen zijn.


En verder ...

Zorgboerderij MaNatuurlijk biedt een gevarieerd en gedifferentieerd dagprogramma, iedere dag opnieuw! Zowel buiten als binnen zijn er iedere dag volop mogelijkheden om activiteiten te ondernemen en uit te voeren. Tevens zorgen we ervoor dat de dag bestaat uit wisselende momenten van inspanning en ontspanning. Bij het vormgeven van de activiteiten nemen we de kwaliteiten en behoeften van de cliŽnten mee in het dagprogramma. Tijdens de activiteiten wordt er volop structuur en regelmaat aangeboden door onze gediplomeerde medewerker(s).

Tijdens de activiteiten die aangeboden worden, wordt er gebruik gemaakt van de methodiek Ďervaar het maarí de basis van deze dagbesteding. Wanneer cliŽnten gedurende de dag zelf ervaren en beleven is het merkbaar dat cliŽnten leren en vooruitgang boeken.


Jaar van opening

Wij zijn in 2017 als zorgboerderij gestart.