Memo Mensen & Mogelijkheden

Wie zijn we?

MeMo biedt dagbesteding aan alle volwassen mensen met een ondersteuningsvraag. Bij MeMo hebben we het doel om mensen van allerlei leeftijden en met verschillende ondersteuningsvragen samen te laten zijn. Dit kan met elkaar of naast elkaar. Belangrijk is dat je een activiteit doet die bij je past en die je leuk vind. Wij bieden professionele ondersteuning waar dat nodig is. Zoals bijvoorbeeld dagbesteding en individuele begeleiding. We kijken naar de mogelijkheden met behoud van eigen regie en verantwoordelijkheid.

Naast de zorgboerderij locatie in Boekel hebben wij een dagbesteding locatie in Gemert en een serviceteam wat in zowel Boekel als in Gemert actief is.

Voor meer informatie bezoek eens onze website.

Daarop is van onze zorgboerderij alle informatie te vinden evenals van de dagbesteding in Gemert en serviceteams.


Een kleine groep vaste medewerkers zorgen voor structuur, duidelijkheid en continu´teit.


Het werk

Voorbeelden van activiteiten zorgboerderij:
Schilderen (op porselein, hout, schildersdoeken, papier, glas), moza´eken, bloemschikken, tekenen, kaarten, geboorteborden,  houtbewerking op elk zijn eigen niveau (in onze eigen werkplaats), koken, bakken, spellen, krant, rusten, educatief, muziek, beweging, wandelen in de aangrenzende groentekwekerij (bij slecht weer) dierenwei met kleine hobbydieren, kleine moestuin, beleeftuin, binnentuin, bezig zijn met bloemen, duo-fiets of misschien wil je er gewoon zijn. Dat mag ook. Niets moet, veel mag.

Voorbeelden van activiteiten dagbesteding Gemert:

Meehelpen binnen de wasserij, het helpen van de klanten, creatieve activiteiten, wandelen in natuurgebied, kleine industriŰle inpakwerkzaamheden, gezellig samen zijn etc.


MEMO Mensen & Mogelijkheden

Zowel in Boekel als in Gemert hebben we een serviceteam. In Boekel op donderdag en in Gemert op maandag. Tijdens deze dagen gaan we naar basisscholen en doen daar enkele klusjes; de stoep vegen, de lerarenkamer netjes maken, tafels verzetten, lokalen vegen, koffie en thee verzorgen, vaatwasser in en uit laden etc. Een hele leuke afwisselende dagbesteding waarbij we ook zeker wat kunnen betekenen voor de maatschappij en de kinderen laten zien wat wij allemaal kunnen waarbij we open staan voor contact!

Onze locaties zijn kleinschalig met veel persoonlijke aandacht.

Wij werken met vrijwilligers en stagiaires waardoor we enkele 'handen' extra hebben.

  • een plek om te zijn wie je bent;
  • een plek om creatief te zijn;
  • een plek om je veilig te voelen;
  • een plek om zelf in te vullen.

Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.