Memo Mensen & Mogelijkheden

Wie zijn we?

MeMo biedt dagbesteding aan alle mensen met een ondersteuningsvraag. Grote of kleine mensen, brede of smalle mensen. Bij MeMo hebben we het doel om mensen van allerlei leeftijden en met verschillende ondersteuningsvragen samen te laten zijn. Dit kan met elkaar of naast elkaar. Belangrijk is dat je een activiteit doet die bij je past en die je leuk vind. Wij bieden professionele ondersteuning waar dat nodig is. Zoals bijvoorbeel dagbesteding en individuele begeleiding. We kijken naar de mogelijkheden met behoud van eigen regie en verantwoordelijkheid.

Bij MeMo kun je zowel binnen als buiten op een leuke, gezellige, plezierige manier van alle mogelijkheden genieten.

We starten door samen te kijken waar de individuele vragen oftewel doelen liggen. Dit zetten we om in een plan waarbij we ervoor zorgen dat ieder zich kan laten horen. We kijken ‘in de poppetjes van je ogen’ en nemen je serieus. Jaarlijks wordt een evaluatieverslag opgesteld.

Een kleine groep vaste medewerkers zorgen voor structuur, duidelijkheid en continuïteit.


Het werk

Voorbeelden van activiteiten binnen:
Schilderen (op porselein, hout, schildersdoeken, papier, glas), mozaïeken, bloemschikken, knutselen, werken aan thema’s, tekenen, kaarten, geboorteborden, papier-maché, houtbewerking op elk zijn eigen niveau (in onze eigen werkplaats), koken, bakken, spellen, krant, rusten, educatief, muziek, beweging, amusement spellen, wandelen in de aangrenzende groentekwekerij (bij slecht weer) inpakken van tomaten, ondersteunende taken bij de kwekerij. Genieten van en met anderen, samen kletsen, koffie drinken of misschien wil je er gewoon zijn. Dat mag ook. Niets moet, veel mag.

Voorbeelden van activiteiten buiten:
In de beleeftuin, binnentuin en kleine moestuin, in de dierenwei (kippen, konijnen), auto’s wassen, voetballen, genieten van het weer, bezig zijn met bloemen, recreatieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, naar de bossen en dergelijke. 

Maar ook naar de aangrenzende groentekwekerij.


MEMO Mensen & Mogelijkheden

Naast de zorgboerderij in Boekel hebben we een locatie in Gemert. Binnen deze locatie is een wasserij en als de wasmachine draait hebben we enkele leuke inpak klusjes zoals koffiebonen inpakken, zeepjes inpakken en soms ook wat schroefjes bijvoorbeeld. Binnen de wasserij verzorgen we wekelijks de was voor Boekel Sport het 1e en 2e team. Ook voor particulieren verzorgen we de was. Alles kleinschalig en met veel aandacht voor de was. 


Zowel in Boekel als in Gemert hebben we een serviceteam. In Boekel op donderdag en in Gemert op maandag. Tijdens deze dagen gaan we naar basisscholen en doen daar enkele klusjes; de stoep vegen, de lerarenkamer netjes maken, tafels verzetten, lokalen vegen, koffie en thee verzorgen, vaatwasser in en uit laden etc. Een hele leuke afwisselende dagbesteding waarbij we ook zeker wat kunnen betekenen voor de maatschappij en de kinderen laten zien wat wij allemaal kunnen waarbij we open staan voor contact!

We zijn een kleine zorgboerderij met veel persoonlijke aandacht.

Het is de bedoeling dat het aantal deelnemers worden opgedeeld in twee groepjes zodat kleinschaligheid geboden wordt. Er wordt gewerkt in twee groepen zodat aansluiting met elkaar zoveel als mogelijk gevonden wordt. Op deze wijze wordt er naast elkaar of met elkaar voor elk individu een prettige sfeer gecreëerd. Wij werken met vrijwilligers en stagiaires waardoor we enkele 'handen' extra hebben.

  • een plek om te zijn wie je bent;
  • een plek om creatief te zijn;
  • een plek om je veilig te voelen;
  • een plek om zelf in te vullen.

Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.