MenTrainingSalland

Wie zijn we?

Wij zijn de familie Schoneveld. Al vele jaren hebben wij een melkvee- en akkerbouwbedrijf. Bij onze leer- en zorgboerderij krijgen jongeren de mogelijkheid het beste uit zichzelf te halen.                                                                                                 

Met een vast team begeleiden wij deelnemers, in de leeftijd van 16 jaar tot 35 jaar met gedragsstoornissen en/of psychische problemen, in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. De deelnemers kunnen bij ons op de boerderij aan het werk (dagbesteding) en daarnaast bieden wij ook begeleid wonen.       

De nadruk bij onze begeleiding ligt op wat iemand kan en interesseert. Leren door het te doen, duidelijkheid, structuur, zichzelf kunnen zijn en de huiselijke sfeer zijn de belangrijkste onderdelen van onze begeleiding.                                              

Onze missie is geslaagd zodra een deelnemer een goed gevoel, meer eigenwaarde, eigen verantwoordelijkheid en plezier onderdeel van onze samenleving kan čn wil zijn.


Het werk

Er is bij ons van alles te doen, zowel binnen als in de buitenlucht. En van de vaste dagelijkse werkzaamheden tot het seizoensgebonden werk.

Je kunt bij ons:

· Paarden, pony's, koeien, kalfjes, kippen, honden en konijnen verzorgen

· Werken in de moestuin

· Leren rijden en werken met een trekker en/of auto en rijbewijs halen

· Het land bewerken en oogsten zoals ploegen, zaaien en hooien

· In de werkplaats sleutelen

· Het erf schoonhouden

· Het eten en drinken verzorgen voor de pauzes

· Leren koken en bakken

· Hout bewerken

· Creatieve activiteiten, zoals schilderen, knutselen, handwerken etc. 


En verder...

Menleren, leren en werken met paarden, speelt in ons werk een grote rol. Ervaring in de omgang met paarden is niet nodig. Paarden leven in het hier en nu, ze hebben geen vooroordelen. Je kan bij paarden je verhaal kwijt maar ook je hart luchten, zonder iets te zeggen. Bij menleren is  het maken van contact met een paard de basis. Wij kunnen de deelnemers ondersteunen bij het ontwikkelen en verbeteren van sociale vaardigheden.


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.