Het Middelpunt

Wie zijn we?

Onze boerderij ligt ten noorden van Ede op de grens van akkers, bos en heide. Een mooie, goed bereikbare plek middenin het groen. We hebben een varken, kippen, een moestuin en veel paarden in onze achtertuin.

Zorgboerderij Het Middelpunt biedt kleinschalige en persoonlijke dagopvang voor ouderen. Samen voeren we de dieren, rapen we de eieren en koken we elke middag een warme maaltijd met ingrediŽnten uit eigen moestuin. Wie wil kan meehelpen, maar er is ook alle gelegenheid om te genieten van de omgeving of het gezelschap. Op het erf en in huis zijn meerdere heerlijke plekjes om te zitten, comfortabel warm bij de houtkachel, of heerlijk in de schaduw op een zomerse dag.

Voor ouderen die vroeger op een boerderij gewoond hebben, biedt Het Middelpunt een vertrouwde omgeving met bekende activiteiten. Voor wie geen agrarische achtergrond heeft is het dť gelegenheid om groene vingers te ontwikkelen. Buiten zijn is gezond en bij Het Middelpunt ook heel gezellig.
 


Het werk

Zorgboerderij Het Middelpunt biedt kleinschalige en persoonlijke dagopvang voor ouderen. Samen voeren we de dieren, rapen we de eieren en koken we elke middag een warme maaltijd met ingrediënten uit eigen moestuin. Wie wil kan meehelpen, maar er is ook alle gelegenheid om te genieten van de omgeving of het gezelschap.


Voor wie?

De dagopvang van Het Middelpunt is bedoeld voor ouderen met een 'lichte' zorgvraag. Bijvoorbeeld voor mensen die zich regelmatig alleen voelen en graag gezellig samen met anderen activiteiten willen ondernemen. Ook ouderen met lichamelijke klachten of lichte geheugenproblemen zijn van harte welkom.

Dagbesteding op een zorgboerderij biedt vele voordelen. We zien dat ouderen opknappen van de sociale contacten. Dankzij het buiten zijn en de activiteiten nemen zowel conditie als eetlust merkbaar toe. Hierdoor kan opname in een verzorgingstehuis vaak worden uitgesteld. Ook kunnen mensen vaak langer zelfstandig blijven wonen.
 


Jaar van opening

Wij zijn in 2013 als zorgboerderij gestart.