Moai Seldsum, locatie Sanjesreed 14

Wie zijn we?

Dicht bij Oentsjerk, te midden van frisgroene weiden, rijke natuurgebieden, ruiterpaden en De Murk, staat Zorgboerderij “Moai Seldsum”. Eigendom van Thomas (agrariër) en Attsje de Vries (verpleegkundige) en hun twee kinderen Anne Brecht (1998) en Ype Jacob (1999).  “Moai Seldsum” onderscheidt zich doordat het een veehouderij met 35 koeien, 70 schapen, 15 vleeskoeien en veel kleinvee is waar de zorggasten dagelijks kennis maken met het ware leven op de boerderij. Er is een therapeutische jong en kleinvee stal gebouwd, en er is een kantine waar in geknutseld kan worden. De doodlopende weg waar “Moai Seldsum” aan ligt, zorgt ervoor dat elke zorggast veilig en vertrouwd zijn/haar gang kan gaan.

Zorgboerderij “Moai Seldsum” zorgt er graag voor dat de zorggasten een onvergetelijk verblijf ervaren. Verblijven op een echte boerderij, kwaliteit continuïteit, maakt “Moai Seldsum” hét zorgadres voor mensen met een beperking. De bekostiging van een verblijf vindt plaats uit het persoonsgebonden budget (PGB) of zorg in natura van de zorggast.

Naast de nieuwe locatie op het erf (2011) beschikken we vanaf 1 juni 2013 ook over een extra locatie in de buurt waar deeltijd wonen, wonen -18 jaar en twee groepen boven de 18 jaar gehuisvest worden. De 18+ groepen worden begeleid om uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen

Begeleid wonen; Je woont in het bijgebouw bij ons op het erf (Groppe). Je hebt een eigen kamer, maar gezamenlijke woonkamer, badkamer en keuken. Ook hier is continue begeleiding aanwezig.

Ook wordt er school op maat aangeboden, door een hiervoor geschoolde medewerker.

Informeer hiervoor naar de mogelijkheden bij A. de Vries van Gunst.
 


Het werk

Op onze boerderij kun je het echte boerenleven meemaken. Van koeien melken tot een kalf geboren zien worden en wat dacht je van de geboorte van lammetjes? Hokken uitmesten en de paarden borstelen. Je leert dat ook minder leuke klusjes moeten worden gedaan.
Het is dus niet zozeer dat je komt werken, maar gewoon een paar dagen per week bij het gezin de Vries op het erf verblijven en meedraaien op een echte boerderij.

Waarvoor kunt u bij “Moai Seldsum” terecht:

- Allerlei vormen van Wonen
- Dagbesteding
- Zelfstandigheidstrainingen
- Ambulante begeleiding

Op Moai Seldsum is dagbesteding er in 2 vormen:


1. Buitenploeg: onder begeleiding van Jan Pier of Thomas zorgen jullie voor alle boerderij werk. Daarnaast is er een houtbewerkingsgroep. Die zijn betrokken bij het boerderij werk, maar zijn daarnaast ook creatief bezig met hout.

2. Binnenploeg; 's ochtends facilitair werk en 's middags creatief in een kleine groep.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

( tel. 06-30099685 of info@moaiseldsum.nl)


Ontwikkelingen op de Zorgboerderij!

Zorgboerderij Moai Seldsum is 365 dagen in het jaar open.  Wilt u de nieuwsbrief ontvangen en/of ons initiatief steunen? Stuur ons een mailtje (info@moaiseldsum.nl)

Via de website www.moaiseldsum.nl blijft u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen


Jaar van opening

Wij zijn in 2013 als zorgboerderij gestart.