Land en Boschzigt

Wie zijn we?

Land en Boschzigt is de oudste biologisch-dynamische tuinderij in ons land. Verscholen tussen de bossen op een van de 's-Gravelandse landgoederen worden hier sinds 1947 verschillende groenten, fruit en kruiden geteeld. De beschutte ligging en de door jarenlange verzorging vruchtbaar gemaakte zandgrond leent zich bij uitstek voor fijne gewassen. Boontjes, pompoenen, wortels, asperges, suikermais en vroege aardappelen voelen zich hier prima thuis. En niet te vergeten: de bloemen, die van het vroege voorjaar tot in de Herfst voor de kleuraccenten zorgen.

Sinds 2009 is het ook een zorgtuinderij. Wij bieden zinvolle dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking, met een autistische stoornis of met psychiatrische problemen.


Het werk

Wij bieden zinvolle dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking, met een autistische stoornis of met psychiatrische problemen. 

Wat kun je bij ons doen?

In het voorjaar beginnen we met het zaaien en planten van de groenten zoals prei, pompoenen, bietjes, bonen en ook zonnebloemen. Dan houden we de tuin onkruidvrij door te wieden en te schoffelen. Tot slot oogsten en wassen we de groenten zodat ze in de winkel verkocht kunnen worden.
Wij werken biologisch en doen alles lekker met de hand. In de winter doen we onderhoudsklussen en snoeiwerk. We werken dan ook in de bossen rondom de tuin.

Wil je komen kijken en kennismaken?

Kom gerust eens langs om de sfeer te proeven en de mooie tuin te bezichtigen. Bel voor een afspraak naar Maria op 06-19225634

Lijkt het je dan wat?

Dan zoeken we samen naar de mogelijkheid om voor onze zorg in aanmerking te komen. Je hebt namelijk een indicatie voor dagbesteding nodig. Dit kan zowel via de WLZ als via de WMO. Voor het aanvragen van de indicatie werken we nauw samen met Stichting Landzijde.

Op dinsdag tot en met vrijdag kun je van 9.00 uur tot 15.30 uur bij ons terecht.


En verder ...

Plezier in het gezamenlijk werken op de tuinderij staat bij ons voorop. Wij zijn geen produktiebedrijf meer, maar wij kweken wel groente voor onze eigen winkel en voor de groenteabonnementen die wekelijks door ons verzorgd worden. Iedereen werkt in zijn/haar eigen tempo en naar eigen vermogen.

Door de aanwezigheid van een gezellige winkel met een terras komen er, naast de vaste klanten, regelmatig wandelaars en fietsers bij ons over de vloer.

De mooie, rustige ligging van de tuinderij en de ontspannen werksfeer zorgen voor een klimaat waarin je je snel thuis zult voelen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.