Gedachtecoach Roseline b.v. / Odigos

Wie zijn we?

Odigos, de vertaling van dit Griekse woord is 'handreiking'. Wij reiken de hand aan kinderen, jeugdigen en volwassenen, zowel in de letterlijke als de figuurlijke zin. Het is aan u of u deze hand wil aannemen.

Odigos heeft momenteel vier werk locaties, het Odigoshuis, de Odigostuin, de Odigoszorgboerderij en het Odigosactiviteiten Centrum. Wij bieden zowel begeleiding individueel, begeleiding groep als logeeropvang. Wij gaan vooral uit van de individuele/persoonlijke aandacht die een ieder nodig heeft.Het is voor ons belangrijk om te laten leren, ervaren en innerlijk te groeien, vooral in de buitenlucht. In de natuur, tussen en met de dieren. Tijdens het uitvoeren van deze activiteiten staat de persoonlijke aandacht voorop en wordt gekeken naar de behoeften en wensen van een ieder. Door de vele mogelijkheden, krijgt iedereen bij ons de ruimte om te groeien en bloeien. 

We hebben een divers team, met ieder zijn eigen passie binnen Odigos. 


Het werk

Binnen Odigos kunnen deelnemers iedere dag zelf kiezen naar welke locatie ze willen. Op de zorgboerderij worden diverse activiteiten aangeboden met en rondom de paarden, die zich vooral richten op het hebben van een nuttige dagbesteding. Wij leren deelnemers verantwoordelijkheid te nemen bij alles rondom de paarden. De paarden worden al snel 'een beste vriend', waar ze alles mee kunnen delen, maar die tevens ook een spiegel voorhouden. Het Odigoshuis is een grote werklocatie met veel verschillende ruimten, waar diverse activiteiten worden aangeboden zoals bak/kook activiteiten in de keuken, creatieve activiteiten in de crearuimte of een fijne massage in de wellness ruimte. In Het Odigos huis vindt het logeren plaats, gescheiden van de dagactiviteiten.De Odigostuin is een boerderij met een prachtige tuin, waar de kinderen hun eigen blote voetenpad hebben aangelegd, waar deelnemers bijvoorbeeld de dieren kunnen verzorgen en daarna met ze kunnen knuffelen of in de moestuin kunnen werken om vervolgens van de oogst iets lekkers te maken. Deze locatie richt zich op alle leeftijden, maar vooral volwassenen, met name ouderen, voelen zich hier al snel op hun plek. Het Odigos Activiteiten Centrum is een hele diverse locatie waar muziek gemaakt kan worden, hout bewerking, een gymzaal te beschikking is en nog veel meer. In de mooie natuurlijke tuin, ligt een jeu de boules baan, staan schommels enz. en kan men heerlijk buiten vertoeven.

Binnen Odigos wordt gewerkt aan de bevordering van de zelfredzaamheid, denk aan zelfvertrouwen, zelfinzicht, zelfbewustzijn, zelfwaardering, maar ook het verbeteren van sociale vaardigheden, het aangaan en onderhouden van sociale contacten, het verleggen van grenzen, het uiten van emoties en nog veel veel. Bij iedere deelnemer staat echter zijn persoonlijke leerdoelen centraal gericht op zijn of haar ontwikkeling. 


En verder ...

Ook al is Odigos een kleinschalige organisatie. Wij willen de kinderen/jeugdigen/volwassenen/ouderen op een zo goed mogelijke manier begeleiden en ondersteunen. Mede dankzij de vele jaren ervaring van Roseline als maatschappelijk werkster, trauma hulpverleenster, systeemtherapeut, kan Odigos voor vele problematieken hulp bieden.

Odigos biedt begeleiding in de vorm van dagbesteding, begeleiding individueel, logeren. Wij worden gefinancierd vanuit de Wlz, Wmo, Jeugdwet en zorgverzekeringswet.

Wilt u meer informatie, kijk dan eens op onze website: www.odigos.nu


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.