Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Zorgboerderij Ons Erf

Wie zijn we?

Wij zijn Wim en Janneke Otten, we hebben een gezin met 4 kinderen, waarvan er nog 2 bij ons thuis wonen. We wonen op een leuke boerderij met heel veel verschillende dieren. Zo hebben we 2000 biggetjes. Daarnaast hebben we nog paarden, kippen en konijnen, poezen, vogels en 2 kleine hondjes. Op onze boerderij is Wim verantwoordelijk voor de dieren en Janneke is verantwoordelijk voor de zorg.  

Dagbesteding

Ons Erf is een kleinschalige zorgboerderij waar op maandag, donderdag en vrijdag dagbesteding bieden. Wij bieden op onze zorgboerderij verschillende activiteiten. Deelnemers mogen 's morgen helpen met het verzorgen van de biggetjes en alle andere dieren. We werken met hout in de houtwerkplaats. We kloven hout. We verzorgen de groentetuin en de bloementuin, we koken samen, en hebben daarnaast nog veel andere activiteiten. Bij alles gaan we op zoek naar werk wat bij de deelnemer past en waar ze plezier aan beleven. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning, samen genieten van alle leuke dingen om ons heen.  

Logeren

Vanaf januari 2019 stellen wij ons huis iedere maand twee weekenden open voor kinderen met een zorgvraag die komen logeren op onze boerderij. We willen starten met jonge kinderen in de leeftijd van 5 tot 9 jaar. We ontvangen maximaal 4 kinderen per weekend.

We hanteren een duidelijke dagindeling en werken met een pictobord. We laten kinderen kiezen uit verschillende activiteiten en kijken wat bij ze past.

We willen een veilige plek zijn waar kinderen tot rust kunnen komen, kunnen spelen en zich kunnen ontwikkelen. Kinderen komen om te ontspannen en positieve energie op te doen, zodat ze daarna weer makkelijker een inspanning kunnen leveren. Een goede balans is voor iedereen belangrijk.

De begeleiding wordt verzorgd door Janneke. Zo is er altijd vaste begeleiding en is er 1 aanspreekpunt.

Het logeerweekend begint op vrijdagmiddag om 16.00 uur en op zondagmiddag sluiten we het om 15.00 uur weer af. In de zomervakantie wordt er, in overleg, een logeermidweek geörganiseerd.

Voor ieder kind wordt samen met de ouders/verzorgers een begeleidingsplan en risicotaxatie opgesteld welke we jaarlijks evalueren. Er is een gedragswetenschapper die met ons meekijkt en meedenkt over wat goed is voor ieder kind individueel en voor de groep.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.