Op 'e Romte

Wie zijn we?

Wij zijn Bertus en Tanja van der Werff, en wonen sinds 2016 met ons gezin op deze prachtige locatie, midden tussen de weilanden van het voormalige Parregaster meer. Hiermee is voor ons een langgekoesterde wens in vervulling gegaan om te kunnen wonen, werken, en genieten, van de rust en ruimte op het platteland.    Helemaal geweldig vinden we, dat we dit ook nog eens kunnen delen met mensen en kinderen die in wat voor vorm dan ook, extra zorg of begeleiding nodig hebben. 

Tanja heeft meer dan 30 jaar ervaring in de jeugdzorg, en Bertus heeft een achtergrond in de bouw. Samen vullen we elkaar goed aan in de zorg, de activiteiten en de praktische zaken.


Het werk

Op de boerderij is van alles te beleven. Er is volop ruimte om te spelen, te knuffelen met de dieren, helpen met het verzorgen van de dieren, meehelpen in de keuken, meehelpen in de moestuin of de kas of het onderhoud van het erf en de weides. Voor de kinderen zijn er, zowel binnen als buiten,  voldoende speelmogelijkheden met voor alle leeftijden passende spel-  en ontwikkelingsmaterialen.We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de behoeftes en mogelijkheden van de cliŽnt, dus ook qua activiteiten zal er voldoende afwisseling zijn. Er is een vast dagritme met voldoende structuur, maar binnen die structuur voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van iedere individuele cliŽnt. We zijn een erkend leerbedrijf, dat betekent dat we gebruik kunnen maken van extra ondersteuning voor onze cliŽnten, maar ook dat er de mogelijkheid is voor snuffel- of maatschappelijke stages.


In ontwikkeling

Omdat we nog maar pas gestart zijn, zijn we nog volop in ontwikkeling. We bieden nu in de weekenden logeeropvang en dagbesteding aan voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar,  Op de woensdagmiddag is er ook dagbesteding en daarnaast is er in de vakanties dagbesteding en logeren. Medio 2020 willen we ook twee dagen in de week dagbesteding aan gaan bieden voor volwassenen. Hoe dat er uit gaat zien, en wat onze doelgroep is, is nog niet helemaal duidelijk, maar daarover informeren we u t.z.t.


Jaar van opening

Wij zijn in 2017 als zorgboerderij gestart.