Open Arms

Wie zijn we?

Wij zijn Open Arms, het bijzondere van Open Arms is de kleinschalige dagbesteding, er zijn maximaal 4 deelnemers per keer aanwezig. Hierdoor is er ruime aandacht voor iedere deelnemer.

Open Arms is opgericht door Paulien de Jong, getrouwd met Edwin de Jong en moeder van 2 kinderen Tygo en Liz. Naast Open Arms werkt Paulien in een woonvorm waar 10 jongeren wonen die begeleid worden naar het zelfstandig/ambulant wonen. Vanuit hier merkte ze dat er veel jongeren zijn die behoefte hebben aan kleinschalige dagbesteding. Edwin en Paulien begeleiden zelf de deelnemers van de zorgboerderij. Ze streven er bewust naar om kleinschalig te zijn en te blijven. Bij afwezigheid word er passende vervanging geregeld.
Van alle begeleiders is er een recente VOG aanwezig.

Open Arms bestaat uit een woonhuis, een stal, paardenbak, diverse hokken met een ren voor kleinvee, groentetuin, kas en speelweide.
Er zijn 3 honden, 2 paarden van Open Arms en een buurpaard, vlaamse reus konijnen, cavia’s en kippen.
Pauzes en activiteiten naast het verzorgen van de dieren en de groente tuintjes worden in het woonhuis gedaan. Bij heel mooi weer zijn we vrijwel altijd buiten te vinden en kunnen de pauzes en andere activiteiten aan de grote tafel op het terras gedaan worden. 

De activiteiten bij Open Arms worden afgestemt op de wensen en doelen van de deelnemer. Iedere deelnemer heeft zijn/haar persoonlijke ondersteuningsplan met daarin zijn/haar doelen. 


Het werk

Er kan van alles gedaan worden bij Open Arms. De activiteiten worden afgestemt per deelnemer.

We kijken naar de persoonlijke doelen en naar wat een deelnemer kan en aan kan. 

De dag begint altijd om de tafel, hier spreken we het programma door wat we die dag gaan doen. 

Omdat wij kleinschalig zijn, zijn we zo flexibel dat we dit programma ieder moment van de dag kunnen aanpassen, of juist strikt blijven hanteren, afhankelijk van de deelnemer.

Alle dagen worden de beesten en in gedeeltes hun huisvesting verzorgd, voor onze lunch bakken we zelf brood. Hiervoor moet je eerst deeg maken, later doe je het deeg in een bakblik en voor het eten gaat het in de oven. Dit is erg leuk, het is een mooi proces en nog heerlijk warm als we gaan eten.

Voordat er groente staat in de groentetuin of kas hebben we al een heel proces doorlopen, van het zaaien van de zaadjes naar het verplanten van de kleine plantjes en uiteindelijk het verwerken van het volgroeide groente en fruit.

Naast de agrarische activiteiten zijn we creatief. Hierbij kun je denken aan kaarsen maken, breien, armbandjes maken, borduren, kaarten maken, vogelhuisjes, vetbollen etc.

Ook kunnen we sprotief zijn. Denk hierbij aan kayakken, batmintonnen, -bij mooi weer-  een water gevecht, touwtje springen, etc. 

Maar we houden ook van gezelligheid, door bijvoorbeeld een spelletje te spelen. Spelletjes zijn heel leerzaam, van het rekenen tot op het sociale vlak, in elk spelletje zit een doel waar je aan kan werken.

Of iets lekkers bakken (buiten het brood om) en natuurlijk proeven is nog een andere activiteit, het is leuk, lekker en ook leerzaam. 

Ook is het mogelijk om naar Open Arms te komen om weer in het (school) ritme te komen. Of voor kinderen/jongeren die moeite hebben met leren, begeleiding te krijgen bij het leren. Denk hierbij aan huiswerk, het leren voor een proefwerk, autotheorie etc


Voor wie is zorgboerderij Open Arms

Open Arms is er voor kinderen/jongeren tussen de 6 en 30 jaar die behoefte hebben aan kleinschalige dagbesteding waar de activiteiten afgestemd worden per deelnemer.

Open Arms is open op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Als je denkt dat dit de plek is die je zoekt, maar het valt niet helemaal binnen onze kaders, schroom niet te bellen, we kunnen met je meedenken en naar mogelijkheden kijken. 

Open Arms is dicht tijdens de bouwvak en in de kerstvakantie.

 


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.