Planterij de Pimpernel, zorgkwekerij

Wie zijn we?

De Pimpernel is een zorgkwekerij voor mensen met een arbeidsbeperking: verstandelijk, psychisch of een andere stoornis die reguliere arbeid belemmert. De taken worden aangeboden in de vorm van dagbesteding. De medewerker werkt zo zelfstandig mogelijk en krijgt begeleiding en ondersteuning waar nodig. Het uitgangspunt is: werken is leuk!

Een team van vijf professionele begeleiders en zeven vrijwilligers dragen zorg voor de coaching en begeleiding van de medewerkers.

Daarnaast werken er wekelijks technische vrijwilligers en vervoersvrijwilligers.


Voor meer informatie zie:
www.planterijdepimpernel.nl


Het werk

De Pimpernel biedt gevarieerd werk in de vorm van dagbesteding. Binnen of buiten, zittend of staand en zware of juist lichte taken. Groene vingers is geen voorwaarde; er is voor bijna iedereen passend werk te vinden.

Er staan zo'n 60.000 vaste planten in potten. Deze worden onkruidvrij gehouden en vermeerderd door ze te stekken, zaaien of scheuren. Daarnaast worden de planten opgepot en verzorgd.

De leerwerk- en kijktuinen worden onder begeleiding van de hovenier onderhouden. Dat betekent spitten, planten, schoffelen, harken en snoeien. Het jaargetijde en het weer bepalen voor een deel het werk. Bij regen of koud weer werken we meer binnen of in de kassen.

In de werkplaats worden het hele jaar, naast het plantenwerk, ook creatieve werkzaamheden aangeboden, zoals kransen maken en bloemstukjes, kaarten en allerlei decoratie met natuurlijke materialen.

Deze producten worden in de winkel verkocht, net als de honing en eieren van eigen kippen. Het winkelwerk bestaat verder uit: prijzen en schoonhouden van de winkel en het verkoopgedeelte.

Van 1 april tot 1 november wordt op het terras koffie of thee met huisgemaakte appeltaart geserveerd.

De appeltaart wordt, onder begeleiding, in de keuken van de personeelskantine gemaakt. Andere kantinetaken zijn: koffie en thee zetten, afwassen, schoonmaken, de was doen en ramen zemen.

Bij de Pimpernel is geen werkdruk en iedereen doet waar hij/zij goed in is, in zijn/haar eigen tempo.


Werken op de kwekerij, in de tuinen, de winkel of kantine

De Pimpernel biedt dagbesteding in de vorm van werk.
Informatie opvragen en oriŽnteren is altijd mogelijk.

De Pimpernel ligt in een prachtige omgeving; in het buitengebied, net onder Eindhoven. Er is een gezellige personeelskantine, een werkplaats, een winkel en twee kassen. De kwekerij heeft een verkoopgedeelte met vaste planten en er zijn kijk- en leerwerktuinen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2002 als zorgboerderij gestart.