Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Zorgboerderij Polderpracht

Wie zijn we?

Wij zijn Joost en Merel Stroomer. Zorgboerderij Polderpracht is een kleinschalig agrarisch bedrijf met vooral melkkoeien. Er zijn verschillende dieren op de boerderij in de gemeente Schermer te vinden. Zo hebben wij koeien, kalfjes, kippen, schapen, konijnen, een paard en een lieve hond.

Voor mensen met een verstandelijke beperking biedt Polderpracht een rustige en uitdagende omgeving. Een boerderij waar zorg en begeleiding plaats vindt op een agrarisch bedrijf. Dagbesteding in een ruime, groene omgeving waar mens, dier en natuur dicht bij elkaar staan. Op de zorgboerderij is er volop individuele en persoonlijke aandacht voor de cliŽnt.

U bent van harte welkom!


Het werk

Voor mensen met een verstandelijke beperking biedt Polderpracht een rustige en uitdagende omgeving. Een boerderij waar zorg en begeleiding plaats vindt op een agrarisch bedrijf. Dagbesteding in een ruime en groene omgeving waar mens, dier en natuur dicht bij elkaar staan. Op de zorgboerderij is er volop individuele en persoonlijke aandacht voor de cliŽnt.

Klussen op de boerderij zijn bijvoorbeeld:

- gras maaien

- mee op de trekker het land in

- hooien

- paard verzorgen

- kalfjes voeren

- stal en erf onderhouden

- koeien/kippen/schapen verzorgen

- zaagsel strooien

- voer aanschuiven

Ook is er voor kinderen genoeg te doen. Zoals: spelen in de hooihut, met de hond wandelen, paardrijden, trampoline springen, zwemmen in de zomer, vlotten bouwen, timmeren, bakken, etc.


En verder...

Wij zijn flexibel en passen ons graag aan op de behoefte van de deelnemer en het moment. Vervoer van en naar de boerderij kan geregeld worden.

Wij zijn aangesloten bij Landzijde. Landzijde is het centrale loket voor landbouw, zorg en welzijn in Noord-Holland.


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.