Power to Get Up

Wie zijn we?

Op een mooie unieke locatie aan de rand van Bergen op Zoom, ligt onze Zorgboerderij Power to Get Up.
Onze miniatuurpaardjes en de grote paarden vormen samen het hart van onze zorgboerderij. Daarnaast hebben wij ook nog tal van andere bijzondere dieren zoals: microvarkentjes, konijnen, cavia's, hamsters, chinchilla’s en poesjes.
Al onze dieren zijn samen met de deelnemers het stralende middelpunt van onze zorgboerderij. Dit alles gebeurt in een rustige en veilige omgeving.

Wij boeken prachtige resultaten bij o.a.

  • Re-integratie/ loopbaan advies & begeleiding
  • Stress, burn-out en bipolaire stoornissen
  • Psychische en lichamelijke klachten
  • Autistische stoornissen, ADHD, faalangst, en andere beperkingen
  • Communicatie en gedrag problematiek
  • Angst
  • Bedrijfscoaching

Wij werken met het kwaliteitssysteem zorgboerderijen (zie onze kwaliteits pagina. ) Het welzijn van onze paarden is voor ons zeer belangrijk.


Het werk

Wij bieden diversen programma’s en activiteiten aan voor jong en oud. Deze activiteiten bestaan onder andere uit: klusjes in en om de boerderij, dagelijkse verzorging van de dieren, hutten bouwen in het bos, tuinwerkzaamheden, voetballen, knutselen, en natuurlijk paardrijden! Ook gaan we met de deelnemers met regelmaat een middagje winkelen en/of organiseren we andere uitstapjes. Dit om de sociale contacten en vaardigheden verder te ontwikkelen.

De begeleiding

Onze deelnemers kunnen rekenen op ervaren en professionele gediplomeerde begeleiding. Samen met onze vrijwilligers staat het team voor iedereen klaar. We kijken ten alle tijden naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Het plezier beleven staat hierbij centraal.

We werken in kleine groepjes zodat we iedereen optimaal kunnen begeleiden.
We bieden zowel groep als individuele begeleiding aan. Ook behoort ambulante begeleiding tot de mogelijkheden.
Onze deelnemers variëren in leeftijd van 4 tot 65 jaar, en komen vanuit de hele regio Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Wij bieden dan ook plaats aan iedereen die een fijn plekje zoekt, waar je mag zijn zoals je bent.


Om deel te kunnen nemen...

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding op zorgboerderij Power to Get Up is een indicatie nodig. Hiervoor kunt u contact opnemen met het WMO-loket / CJG van uw gemeente.
Zorgboerderij Power to Get Up kan u hierover informeren.

Voor het vervoer van en naar de zorgboerderij kan men een vervoersindicatie krijgen.
Wij hebben contracten met alle gemeentes voor de volwassenen en kinderen.


 


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.