Stichting Zorgboerderij de Mare, Westervelde
Zorgboerderij 'De Naoberhoeve', Echten
Erve Meyerinkbroek, Haaksbergen
Zorgboerderij 'De Ruimte', Dalfsen
Zorgboerderij 'De Piet', Enter
Miklath, Enter

Plaatsing op een zorgboerderij

In de bakkerij op zorgboerderij Thedingsweert in Tiel (Gelderland)Op deze website kunt u onder het kopje 'zorgboerderij zoeken' kijken welke zorgboerderij misschien geschikt is. Per boerderij kunt u ook zien of er op dit moment plaatsen vrij zijn. U kunt zelf contact leggen met de zorgboerderij en vragen of u hier terecht kunt. Bij elke zorgboerderij staat een contactpersoon genoemd.

Een geschikte plek

Meestal gaat u eerst zelf kijken om te zien of de boerderij bij u past. Ook is het belangrijk dat u, de zorgboer en -boerin en de andere zorgvragers die er werken goed met elkaar kunnen opschieten. Als dat allemaal in orde is, dan moeten meestal nog veel dingen geregeld worden voordat u echt aan de slag kunt. Er moet bijvoorbeeld met de boerderij worden afgesproken wanneer u komt, hoe de begeleiding gaat en wat de kosten zijn. Ook moet het vervoer van en naar de boerderij geregeld worden.

Regionale contactpersonen

Als u het lastig vindt om dit zelf te regelen, dan kunnen ouders, begeleiders of artsen u misschien helpen. In elke provincie is bovendien een contactpersoon die u kunt vragen om voor u een plek op een zorgboerderij te regelen.

Meer informatie

Voor meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een plek op een zorgboerderij kunt u de site van het Federatie Landbouw en Zorg raadplegen.