Urtica de Vijfsprong, Vorden
Zorg-erf D'n Aoverstep, Neede
Agrarisch Cultuurgoed, Voorst
Urtica de Vijfsprong, Vorden
'Henricus Hoeve', Beneden Leeuwen
De Nieuwe Baankreis, Almen

Kosten van zorg en begeleiding

Aardbeienplanten verzorgen in de kas bij 'De Driehoek' in Beltrum (Gelderland)Dagbesteding, begeleiding of arbeidstraining op een zorgboerderij kost geld. De tarieven lopen erg uiteen, omdat het per zorgvrager erg verschilt hoeveel begeleiding nodig is.

Geen gewone werkplek

  • Het is niet raar dat een plek op een zorgboerderij geld kost. De zorgboerderij is immers geen gewone werkplek. Er wordt rekening gehouden met ieders mogelijkheden en beperkingen.
  • Meestal zijn er speciaal voor de zorgvragers voorzieningen gemaakt (bijvoorbeeld een kantine en een werkruimte binnen).
  • Naast het werk dat u doet op de boerderij krijgt u ook de nodige begeleiding en arbeidstraining. Vaak steken de boer en boerin hier veel tijd in. Soms heeft de boerderij speciaal begeleiders in dienst.
  • Het is dus redelijk dat de zorgboerderij een vergoeding ontvangt. Dagbesteding, begeleiding of arbeidstraining door een instelling kost immers ook geld.

Meer informatie

Wanneer iemand zorg of begeleiding wil op een zorgboerderij zijn er verschillende manieren om dit te betalen, bijvoorbeeld met een Persoonsgebonden Budget (PGB) of door middel van geld van de gemeente of van de uitkeringsinstantie. Hoewel er steeds meer mogelijkheden komen, is het in de praktijk soms moeilijk om het voor elkaar te krijgen. Meer informatie over financiering vindt u op de website van het Federatie Landbouw en Zorg.