Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Ravensbosch

Wie zijn we?

In 2011 zijn wij Zorgboerderij Ravensbosch gestart. 'Wij' zijn Maurice en Clemence Dezaire. Met onze drie kinderen wonen wij in het buitengebied van het buurtschap Arensgenhout (Hulsberg), op steenworp afstand van het Ravensbos. Sinds 1998 exploiteren wij hier een agrarisch bedrijf met melkgeiten. In 2014 zijn we overgestapt naar een biologische bedrijfsvoering. 


Het werk

Activiteiten

Onze bezoekers worden begeleid bij de activiteiten, die kunnen bestaan uit het werken in de moestuin en bloementuin, helpen bij het verzorgen van de dieren, het bereiden van de gezamenlijke warme maaltijd en andere gangbare werkzaamheden.

We hebben een aparte ruimte voor tal van creatieve activiteiten.

Verder is er voldoende mogelijkheid om gezellig samen te praten en te genieten van de mooi natuur onder het genot van een kopje koffie of thee.

Voor elk wat wils!
 


En verder ...

Zorgboerderij Ravensbosch wil een positieve bijdrage leveren aan de levens van met name ouderen met een zorg-of hulpvraag. Dit doen wij door een zinvolle dagbesteding aan te bieden, afgestemd op de mogelijkheden van de bezoeker.

De aard van de werkzaamheden, natuurlijke omgeving, ontspannen sfeer en de sociale contacten hebben zichtbaar een positieve invloed op het geestelijk en lichamelijk welbevinden van de bezoeker.


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.