Reemzorg (Meerzoo)

Wie zijn we?

Zorgboerderij Reemzorg(Meerzoo) biedt een structurele en actieve dagbesteding, logeren en wonen met tal van bezigheden onder intensieve begeleiding en toezicht in het dierenpark van Meerzoo. Ook logeren en kortdurend verblijf is mogelijk. In de ruimtelijke, maar volledig omheinde omgeving van de boerderij kunnen deelnemers ontspannen en zichzelf zijn. Onder begeleiding gaan wij bezig met diverse werkzaamheden en activiteiten aan de hand van de opgestelde doelen.

Wij bieden ondersteuning en zorg aan alle deelnemers vanaf 4 jaar aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking, psychische probelemen, ASS problematiek, (niet aangeboren) hersenletsel, Somatiek, mensen met een psychogeriatrische aandoening, psychiatrische stoornis of problematiek, mensen met een zintuiglijke beperking, kinderen in een moeilijke opvoed en/of groeisituatie, dementerenden.


Het werk

Samen met de begeleiders voer en verzorg je de dieren en kun je paardrijden. Wij bieden ook creatieve activiteiten aan zoals bijv. cakejes bakken, knutselen, verven enz, maar ook tuinonderhoud, administratieve werkzaamheden, magazijn/kantinewerkzaamheden, werkzaamheden op evenementen, huiswerkbegeleiding, kleine verbouwingen en opknapwerkzaamheden aan dierverblijven en panden, PR activiteiten en natuurlijk is er ook ruimte om te spelen

Deze werkzaamheden worden hoofdzakelijk gedaan bij de volgende bedrijfstakken van Ter.nl:

Meerzoo www.meerzoo.nl
vhm-events www.vhm-events.com
Ter-shop http://www.tershop.com
Het grootste deel van de administratie wordt 'Ter breed' gedaan zie www.ter.nl . Hiebij worden alle site's binnen Ter.nl gebruikt.


De deelnemer en dieren

Naast de boerderij dieren zoals; paarden, ezels, geiten, kippen, alpaca“s enz. hebben wij ook neusberen, wasberen, slangen, hagedissen, schildpadden, uilen en nog veel meer.

Wij vinden het belangrijk om de deelnemers vaardigheden aan te leren, waardoor ze beter met hun beperking om leren gaan en kunnen werken aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer staat hoog in het vaandel.

Ook vinden wij de verantwoordelijkheid voor de dieren, zelfvertrouwen, waardering en respect erg belangrijk, maar ook het genieten van het werk tussen de dieren in de natuur. Ieder mens is uniek op zijn/haar eigen manier en daarom kijken wij dus vooral naar de dingen die deelnemers wel kunnen en niet zo zeer naar de dingen die ze niet kunnen.

Voor meer informatie bekijke onze website www.meerzoo.nl of www.reemzorg.nl


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.