Reformatorische Zorgboerderij 'de 3 margen'

Wie zijn we?

Wij zijn Kees en Suzan Meerkerk, wij hebben met onze zoon Hans een zorgboerderij midden in de polder. Binnen de warme huiselijke sfeer bieden we groeimogelijkheden voor gemotiveerde hulpboeren en -boerinnen. Naast onze thuiswonende kinderen hebben we 4 getrouwde kinderen en 4 kleinkinderen. Wij zijn een reformatorische zorgboerderij, we openen en sluiten de maaltijd met gebed, en lezen een stukje uit de Bijbel na het eten. 

De boerderij bestaat uit 24 ha land, we hebben Lakenvelders, Shetland pony's, Kune Kune varkens, poezen, konijnen en verschillende soorten kippen.

We werken met een team van acht begeleiders en zijn verschillend opgeleid.  


Het werk

De dagbesteding in een agrarische omgeving zorgt voor een meerwaarde. De rustige omgeving en de dieren op en rond de boerderij stimuleren de hulpboeren en -boerinnen om zichzelf te zijn, waardoor zij zich positief kunnen ontwikkelen.

Bij ons kunnen zij genieten van de natuur, de boer helpen met het verzorgen van het vee, in de tuin werken, of klussen doen in en rond de stal. Ook kunnen zij helpen in de keuken of bij huishoudelijke taken op de boerderij. Uiteraard zijn er genoeg mogelijkheden voor ontspanning.

Daarnaast doen we met elkaar leuke activiteiten zoals tafelvoetballen en zingen en muziek maken.

  


De doelgroep

Er komen jongeren en kinderen uit de reformatorische kring, vanaf 4 jaar met een beperking zoals bijvoorbeeld een vorm van autisme, adhd, en/of een verstandelijke beperking maar ook syndroom van Down.

Verder bieden we ook dagbesteding aan volwassenen op dinsdag tot en met vrijdag.

Wij bieden zorg vanuit het Persoons Gebonden Budget

 

Wij zijn aangesloten bij de vereniging van zorgboeren Zuid-Holland. Dit is een enthousiaste ondernemende groep boeren en boerinnen die op verantwoorde wijze zorg aanbieden op hun eigen agrarische bedrijf.

www.verenigingvanzorgboerenzuidholland.nl

Hartelijke groet Kees, Suzan en Hans Meerkerk.
 

Ps. Niet op zondag bellen!

Kijk eventueel ook eens op onze website: www.de3margen.nl


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.