Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Ruchama

Wie zijn we?

Ruchama Zorg is een kleinschalige woon-zorgboerderij die gelegen is in het buitengebied van Maarn. Het is een bijzonder rustige locatie, waar je kunt genieten van dieren en van de natuur. Op onze woon-zorgboerderij bieden wij begeleid en beschermd wonen aan voor (jong) volwassenen met psychosociale problematiek, ADHD of ASS.

Wij bieden ook naschoolse opvang voor kinderen, coaching met paarden en dagbesteding voor mensen bijvoorbeeld met een burn-out.

Onze doelstelling is om een ieder in zijn kracht te zetten, te laten groeien en te helpen om stappen te zetten die jouw veiligheid en levenskwaliteit verhogen.

Zorg gecombineerd met dieren en natuur, ondersteunt jongeren in hun ontwikkeling en legt een fundament voor een betere toekomst.


Het werk

Op onze woon-zorgboerderij bestaat de dagbesteding voornamelijk uit het meehelpen op de paardenhouderij. Hier verzorgen wij de paarden, de schapen en de honden in de breedste zin van het woord. Trainen met de paarden en met de honden.
Daarnaast hebben wij een mooie boomgaard waar wij heerlijk fruit kunnen plukken en inmaken en is er een moestuin waar je mee kunt helpen om groente te verbouwen.

Natuurlijk is er ook werk op het erf. Iedere deelnemer werkt naar eigen vermogen.

Op een laagdrempelige wijze werken wij met jou aan jouw doelstellingen op het psychosociale en persoonlijk vlak.

Structuur en duidelijkheid bieden om samen een volgende stap te zetten.

Voor meer informatie ook over het wonen bij Ruchama Zorg kunt u onze website bezoeken

www. ruchamazorg.nl


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.