Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Rust na Onrust, loc. de Hoeve

Wie zijn we?

Rust na onrust is een gezellige zorgboerderij in het mooie en rustige Schore. Het is gevestigd op een voormalige boerderij met hieromheen weitjes met dieren en tuintjes. Heleen en Wim v/d Weele en Kees van Hoepen zijn in 2012 de zorgboerderij gestart.

Inmiddels werken er daarnaast nog Nelleke Minnaard, Berthilde Cornelisse, MariŽlle van der Poel en Lizanne de Goffau in de vaste begeleiding.

Ook werken er regelmatig vrijwilligers en stagiaires mee.


Het werk

De gasten bepalen zelf hoe ze hun dag op de Zorgboerderij doorbrengen. Ze kunnen helpen bij de verzorging van de dieren en tuintjes.

In de ruime schuur kan worden geknutseld, geklust en aan houtbewerking worden gedaan. Verder kan er gewerkt worden met bakken en koken of kan er tijd buiten doorgebracht worden middels wandelen of andere buitenactiviteiten.

Bij slecht weer zorgt de ruime huiskamer met gaskachel en de opkamer met haard voor een gezellig samenzijn en het doen van diverse binnenactiviteiten.

Tenslotte gaan we ook zeer regelmatig er op uit naar bijvoorbeeld het bos, de boulevard, of de stad.


​ Voor wieÖÖ.

Wij bieden passende dagbesteding aan een gemengde doelgroep. Het leuke is dat zij elkaar op een prettige manier stimuleren en leren samenwerken.

Op dit moment werken wij met een groep ouderen/volwassenen met diverse problematiek zoals bijvoorbeeld Alzheimer, dementie en psychiatrische problematiek.

Ook werken wij met een groep kinderen/jongeren met diverse problematiek zoals bijvoorbeeld verstandelijke beperkingen, autisme, gedragsproblematiek.


Jaar van opening

Wij zijn in 2011 als zorgboerderij gestart.