Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

St. Zorgboerderij Hoog-Broek

Wie zijn we?

Hoog-Broek wordt bewoond door Ton en Annemieke de Kock samen met hun drie jongens Bertran, David en Alex.
Hoog-Broek betekent ‘hoog gelegen grond’. De boerderij, die gebouwd is in 1947, staat op een terp. De boerderij ligt zo’n halve kilometer buiten de bebouwde kom van Lienden, tegen buurtschap Aalst, en is ook per openbaar vervoer bereikbaar.


Het werk

Op de boerderij zijn veel verschillende dieren zoals. kippen, geiten, paarden, varkens, konijnen etc.
De verzorging van de dieren is een onderdeel van de werkzaamheden. Daarnaast is er werk in de groententuin. In de boerderijwinkel worden de producten van de boerderij verkocht: groenten uit de tuin, streekproducten, eieren en dergelijke.
De boerderij is kleinschalig opgezet, zodat er veel verschillende werkzaamheden zijn, waardoor je dingen kunt doen die je leuk vindt.

En verder ...

Door het aanbieden van deze dagbesteding wordt de mantelzorger in de thuissituatie ontlast of kan hierdoor opname in een woon- en zorgcentrum uitgesteld worden.

De deelnemers krijgen persoonlijke aandacht en begeleiding. Zij die dat willen, mogen hun handen uit de mouwen steken op een plaats waar ruimte, rust en structuur centraal staan. Vaak leidt dat tot verbeterd welzijn van de deelnemers.

Vanaf November 2011 is het mogelijk begeleid paardrijles te krijgen. Deze lessen worden begeleid door een gediplomeerde begeleider.


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.