Stichting Thedinghsweert

Wie zijn we?

Stichting Thedinghsweert is in 1993 gestart in Kerk Avezaath Tiel met het doel om mensen met een zorgvraag (handicap) begeleid werk te bieden. Inmiddels biedt Stichting Thedinghsweert een zinvolle werkplek aan ruim 65 mensen op de boerderij, in de bakkerij, in de winkel of het restaurant. Dit werk kan variëren van enkele uren tot 32 uren per week.

 

De 28 ha grote, aangepaste boerderij ligt op een mooi landgoed midden in de Betuwe, langs de Linge. Op dit terrein liggen tevens de zorgbakkerij en natuurvoedingswinkel. Het restaurant BuitenSporig! is gevestigd in het centrum van de stad Tiel (voormalig stationsgebouw). Mens, dier, plant en product krijgen ruim de aandacht op een uniek zorgbedrijf.

 

 

 


Het werk

Wij bieden in een beschermde omgeving, werk (dagbesteding) aan volwassenen van 18-65 jaar. Er is een diversheid aan werkgebieden. Voor het boeren- en tuinderswerk hebben we akkerland met een variatie aan gewassen. Er is ook kastuinbouw. In de stal en weiden worden de koeien, kalveren, schapen en paarden verzorgd. De bakkers bakken dagelijks een breed assortiment aan broden, koek- en banketproducten. Deze worden onder meer in de winkel of op de markt door hen verkocht.

 

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om in restaurant BuitenSporig! te werken. Onder leiding van een professioneel horecateam wordt gewerkt in de keuken, de bediening, de catering, de zalen, huishoudelijke of technische ondersteuning. 

 


En verder ...

Stichting Thedinghsweert heeft een AWBZ erkenning en is tevens aangesloten bij diverse koepelorganisaties zoals: 

  • Nederlandse Vereniging Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) 
  • Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN)

 


Jaar van opening

Wij zijn in 1993 als zorgboerderij gestart.