't Hummelhūs, loc. Schoterlandseweg

Wie zijn we?

Even voorstellen... ’t Hummelhūs. 

’t Hummelhūs is een particuliere instelling voor professionele kinderopvang en zorg op maat op een unieke locatie: de boerderij.

U kunt bij ’t Hummelhūs in Oudehorne terecht voor:

Zorg op maat is er  voor kinderen vanaf 4 jaar met een ontwikkelingsachterstand of een ontwikkelingsstoornis, bv. ADHD, PDD-NOS of een verstandelijke beperking. 

Sinds 2014 is er gestart met een jongerengroep. De jongeren besteden hun dag door te werken op de boerderij en de natuurtuin, daarnaast bereiden ze samen eten en kunnen ze natuurlijk ook heerlijk ontspannen in de natuurlijke omgeving van 't Hummelhūs. 

Sinds 2015 bieden we ook 1 keer per 2 weekenden logeeropvang. Hier is ruimte voor 6 kinderen per nacht.

Daarnaast bieden we schoolse ondersteuning aan. Hierbij begeleiden we kinderen op school die om wat voor reden dan ook vastlopen in het schoolse systeem. Met elkaar willen we proberen om de weg terug naar school weer te kunnen bewandelen.

Ook wanneer er thuis situaties zijn die moeizaam verlopen en waar ouders om ondersteuning vragen kunnen we dit bieden. Dit noemen we ambulante begeleiding.

Sinds 2018 hebben we ook ruimte voor mensen die dagbesteding zoeken. Mensen die de draad weer willen oppakken nadat ze bijvoorbeeld  uit het werkproces zijn geraakt, maar hierbij begeleiding nodig hebben om dit weer op de rit te krijgen of anderen die op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding.

Voor alle geboden zorg geldt dat we graag maatwerk leveren. Wat voor de een nodig is, geldt niet per definitie ook voor de ander.

’t Hummelhūs biedt ook reguliere kinderopvang, nl:

*Dagopvang voor kinderen van 0 t/m 4 jaar.
*Naschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
en Vakantieopvang voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.


Het werk

Op ’t Hummelhūs bieden we de kinderen een fijne, gezellige dag op de boerderij. Hier hebben de kinderen een eigen plek, waar ze naar hartelust kunnen spelen, alleen of samen met andere kinderen.

De zorgopvang biedt zowel een vaste structuur als de nodige afwisseling. Zo zijn er een aantal vaste tafelmomenten waarop gegeten en gedronken wordt. Daarnaast is er alle gelegenheid voor vrij spel, binnen en buiten, muziek luisteren en liedjes zingen, knutselen, voorlezen, spelletjes doen en nog veel meer leuke dingen. Ook maken we uitstapjes naar bv. het bos, de speeltuin of de supermarkt of bakken we samen iets lekkers.
Naast de buitenspeelplaats van de kinderen is er een speelweide voor de dieren. Hier kunnen de kinderen onder begeleiding de dieren (kippen, geiten, cavia’s, konijnen, etc) vertroetelen en verzorgen. 
 


Gezellige sfeer

We vinden het belangrijk dat er een gezellige sfeer is en dat kinderen zich thuis en veilig voelen. Vooral het plezier dat de kinderen in de activiteit hebben, staat voorop.
Elke zaterdag hebben we weer tijd te kort voor alle leuke dingen die de kinderen graag willen doen op 't Hummelhūs! Ook in de schoolvakanties zijn de kinderen welkom op de woensdagen.

De kinderen worden begeleid door enthousiaste, professionele medewerkers die een passende, kindgerichte opleiding hebben gedaan.

1 op 1 begeleiding wordt aangeboden voor specifieke vragen, informeer gerust naar de mogelijkheden.


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.