't Jaegershoes

Wie zijn we?

Mijn naam is Marjon Niessen, ik ben getrouwd met Roel en we hebben 3 kinderen.

Mijn Z-opleiding heb ik bij de Stichting Daelzicht gevolgd, waar ik 16 jaar gewerkt heb waarvan de laatste jaren in de ambulante zorg. Mijn man heeft voorheen altijd in de landbouw gewerkt en werkt nu full-time mee op de zorg- en ezelboerderij.

We wonen in het buitengebied van Belfeld in een groene en rustige omgeving. Rondom onze boerderij ligt de dierenweide en aansluitend een groot natuurgebied (44000 ha groot).

Sinds 2008 hebben we ook een ezelinnenmelkerij met inmiddels ruim 40 ezels, de eerste in Nederland.


Het werk

Het Jaegershoes is een zorgboerderij, die activiteiten aanbiedt aan cliŽnten met een (verstandelijke) beperking.

De activiteiten bestaan uit:
Paarden, ezels, schapen, geiten, kippen, honden en kleinvee verzorging, tochten door de natuur, fruitboomgaard onderhouden, onderhouden van de moestuin en het verwerken van de eigen geteelde producten, natuurbeheer door in het bos te snoeien en wandelpaden onderhouden voor Staatsbosbeheer en het plaatsen van afrasteringen.

Verder helpen de deelnemers ons ook bij het werk in de B&B en worden de bezoekers van de ezelboerderij ook door de deelnemers geholpen. De schapenwol wordt door de deelnemers zelf verwerkt (spinnen en breien). Er is volop ruimte voor maatwerk en creativiteit, zowel buiten als ook binnen.


En verder ...

Doordat het Jaegershoes kleinschalig van opzet is kan er optimaal gekeken worden naar de individuele wensen en mogelijkheden van de cliŽnt. Rust, ruimte, dieren en een groene omgeving zijn vaak een uitstekende combinatie voor een optimaal welbevinden.

Op afspraak is er vanuit het Jaegershoes voor iedereen de mogelijkheid om met onze ezels er op uit te trekken.

Verder melken we onze ezels samen met de cliŽnten en verwerken de melk zelf in onder andere zeep, ijs maar vooral ook als consumptiemelk.

Het Jaegershoes is daarmee de eerste ezelmelkerij in Nederland.


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.