Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

't Oolderluk Hoes

Wie zijn we?

In 2004 is ít Oolderluk Hoes gestart met het bieden van dagbesteding. Eigenaresse Fennie Kelder, is vanaf haar achttiende werkzaam geweest in de ouderenzorg. Doordat de zorg in instellingen steeds zakelijker werd en zij als verzorgende niet meer voldoende tijd en aandacht kon geven aan de cliŽnten, is zij gaan nadenken hoe zij het anders zou kunnen doen. Deze mogelijkheid deed zich hierna al vrij snel voor. In een krantenartikel las zij dat een instelling voor ouderen op zoek was naar een boerderij, om samen een zorgboerderij mee op te starten. Zij heeft hierover contact met hen gezocht en na een aantal gesprekken is besloten om samen met de instelling, in het inmiddels verbouwde ouderlijk huis, Zorgboerderij ít Oolderluk Hoes te starten.

Vanaf januari 2008 is īt Oolderluk Hoes zelfstandig en hanteert zij haar eigen werkwijze.


Het werk

Naast de zorgboerderij is het melkveebedrijf, voor cliënten kan het van grote waarde zijn om hier van mee te genieten of eventueel mee te werken. 

 

Daarnaast is er een wandeltuin, een moestuin, er zijn geiten, schapen, kippen en ander kleinvee.
De warme maaltijd is een centraal moment van de dag. Veel aandacht wordt besteedt aan de gezamenlijke voorbereiding waaronder de verwerking van groenten uit eigen tuin. Ook is er gelegenheid om te rusten.


Kortom: voor elk wat wils.

Hieronder een klein voorbeeld van de activiteiten.

- Tuinieren.... bij de zorgboerderij hebben wij een ruime groentetuin/bloementuin tevens kan men in deze tuin heerlijk op verschillende bankjes zitten om van alles te genieten.

- De verzorging van het kleinvee.

- Onderhoud van dierenverblijven zoals schuren en verfen.

- Houtkloven met een beveiligde houtkloof machine.

- Schilderen, knutselen zoals kaarten maken.

- Bakken van taarten, koekjes,cake, slagroomsoezen etc.

- Boodschappen doen. 


En verder ...

't Oolderluk Hoes biedt dagbesteding aan volwassenen vanaf 50 jaar met lichte lichamelijke en/of geestelijke beperkingen. Ook volwassenen die wachten op opname in het verzorgingshuis of nog zelfstandig wonen, kunnen gebruik maken van deze voorziening. 

Er is voldoende variatie in activiteiten en wat belangrijk is, er wordt rekening gehouden met de voorkeuren en mogelijkheden van de cliŽnt.  

Kwaliteit van zorg staat hoog in het vaandel.

Door de vaste taken en regelmaat wordt er structuur geboden. Hierin zal een ieder zoveel mogelijk begeleid en geactiveerd worden.

Door de ruime ervaring in de gezondheidszorg bieden wij kwaliteit. Dit wordt gewaarborgd door een kwaliteitszorgsysteem.


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.