Zorgboerderij The Ranch

Wie zijn we?

Wij Marcel en Joan hebben als jong enthousiaste zorgboeren ons bedrijf opgestart op het melkveebedrijf en minicamping van familie de Vos.

Wij hebben ervaring opgedaan in de reguliere zorg voor verstandelijk beperkte kinderen/jongeren met gedragsproblemen. Door het zien genieten, van deze kinderen op de boerderij, is het idee gegroeid een zorgboerderij te starten.
Wij willen onze ervaring inzetten om met de zorgboerderij nog beter aan de behoefte van de zorgvragers te voldoen.
 

Ons bedrijf is bijzonder omdat, wij als zorgboerderij een samenwerkingsverband hebben met het melkvee bedrijf/mini camping wat op deze locatie gevestigd is.

Aangezien wij beiden ervaringen hebben in de zorg is het mogelijk om meer aandacht op de zorg te richten en samen met het melkvee bedrijf passende dagbesteding te bieden.
 


Het werk

Doelstelling:
Het bieden van een leuke en zinvolle dagbesteding

'op en om' de boerderij aan mensen met een zorgvraag. Dit doen we door ze te betrekken bij veel taken die dagelijks op de boerderij voorkomen. 

Je mag helpen bij het verzorgen van de dieren, we doen sportieve en creatieve activiteiten en...

Wat zou jij willen doen?

Het leren samenwerken en spelen met anderen en je verantwoordelijk voelen voor je eigen taken zijn belangrijke onderdelen. Ook het dagelijkse contact met de verschillende dieren en de vele gewone ontmoetingen op de boerderij met bijvoorbeeld de boeren en boerin, veearts, en de campinggasten zijn van grote waarde.

We staan open voor zorgvragers van uit verschillende doelgroepen. Per individu willen we kijken of we mee kunnen werken aan de zorgvraag van die persoon.

 


Wat past binnen jullie gezin?

Naast dagbesteding bieden wij:

Begeleiding in groepsverband

Begeleiding individueel

Ambulante begeleiding

Naschoolse opvang

Mini kampen

Vakantieopvang
 

 


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.