Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Tusken Bosk en Mar

Wie zijn we?

 We zijn een gezin  bestaand uit een boer, boerin en hun lieve dochter van 8 jaar. We hebben een klein melkveebedrijf in Oudemirdum (Gaasterland) met 18 melkkoeien, pinken (éénjarige koeien), kalfjes, 2 paarden, een kleine pony, konijn, katten en een schildpad en 2 geiten We wonen vlakbij het bos en het Ijselmeer. Bij ons op de boerderij is altijd wat te doen en het is bijna altijd gezellig. 

We hebben allebei (zorgboer en boerin) een gerichte opleiding en veel werkervaring. U mag ernaar vragen. 

We bieden dagbesteding/ activiteiten of werken voor (jong) volwassen mensen. En dagbesteding en logeeropvang voor kinderen. 

Op het moment komt er voor dagbesteding één man, maar er zijn nog meer deelnemers welkom. Doordat er kleine groepjes komen is er genoeg aandacht en begeleiding voor iedereen , maar u kunt ook individuele begeleiding krijgen. We richten ons op de wensen van de deelnemers en er zijn veel mogelijkheden. Ze hebben dan ook een grote inbreng in de keuze van de activiteiten die we aanbieden Kijk maar eens verder onder het kopje: het werk.

Naast de dagbesteding (die met name door de week plaats vind) komen er om het weekend 2 jongens Natuurlijk is onze eigen dochter ook aanwezig. Er is weer ruimte voor meer kinderen/ tieners. 

We hebben veel ervaring met het begeleiden van kinderen met ASS en ADHD en op het moment verdiep ik me in traumaverwerking bij kinderen en jongeren. Ook hebben we een ruime ervaring in het begeleiden van kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. 

 We kijken  naar de interesses en mogelijkheden van het kind. Naar aanleiding daarvan worden er activiteiten georganiseerd.

We letten er wel op dat de kinderen niet teveel prikkels en activiteiten aangeboden krijgen zodat ze enigszins uitgerust en ontspannen weer naar huis gaan.We houden van kinderen en tieners en we vinden elk mensen bijzonder. Niemand is meer of minder. Iedereen mag zichzelf zijn en is waardevol.


Het werk

Op het moment komt er een man voor dagbesteding voor 7 dagdelen per week. Hij krijgt ook een middag individuele begeleiding bij hem thuis. 

Mogelijke werkzaamheden dagbesteding:

 1. de dieren verzorgen,
 2. helpen met melken,
 3. in de tuin werken, (gras maaien of groententuin of bloementuin onderhouden)
 4. Hokken timmeren en opknappen
 5. op het land werken
 6. eventueel tractor rijden
 7. Straten
 8. aan fietsen sleutelen.
 9. met de metaaldetector mooie dingen zoeken. (archeologie)
 10. bakken of koken
 11. helpen met het huishouden
 12. In het bos werken
 13. allerlei klussen.
 14. Timmeren
 15. schilderen.
 16. spelletjes doen
 17. andere activiteiten gericht op dagbesteding of gezelligheid.

Voor de kinderen/ tieners die in de weekenden komen is bovenstaande ook mogelijk, maar we hebben ook andere activiteiten, bijvoorbeeld:

 1. de natuur in en op zoek naar sporen en avonturen beleven. (in het bos)
 2. paard of pony rijden,
 3. wandelen
 4. zwemmen
 5. spelen
 6. knutselen
 7. buiten of binnen spelen,
 8. op de trampoline, van de glijbaan, in de zandbak
 9. leren
 10. samen werken en spelen
 11. samen eten en drinken.
 12. activiteiten met Staatsbosbeheer of Mar en Klif
 13. naar de speeltuin. (soms)
 14. een dagje uit.
 15. sport en spel.
 16. spelletjes doen
 17. individuele begeleiding

Er zijn veel meer mogelijkheden. Er is ruimte voor inspanning en ontspanning. Samen dingen doen, of individueel dingen doen.


Dagbesteding voor volwassenen en activiteiten voor kinderen.

Dagbesteding: We hebben nog voor twee of drie mensen ruimte voor dagbesteding. Moet je bij je werkplek of dagbestedingsplaats weg? Of kom je net van school en zoek je een plaats waar je lekker de handen uit de mouwen kunt steken? Of zoek je ene klein groepje waar je rust kunt vinden en gezelligheid? Of heb je zorg nodig? Dan ben je hartelijk welkom bij ons. Op onze kleine zorgboerderij is genoeg te doen. werken met de dieren, in het bos of in huis. Klussen doen zoals timmeren en schilderen. Of mee op het land werken. Misschien kun je wel tractor rijden of vind je het leuk met de metaaldetector op pad te gaan. Er is van alles te doen op de boerderij. Kom maar eens kijken. 

Maar: kun je dat allemaal niet? En ben je op zoek naar dagbesteding waar je met jouw mogelijkheden terecht kunt? Dan ben je ook welkom. We gaan samen kijken wat je leuk vindt en nog wel kunt. En gaan daarmee aan de slag. Denk dan bv aan: spelletjes doen, samen praten, genieten van muziek, de natuur/ wandelen (eventueel met de rolstoel) etc.

Er is een (nieuw) werkhok wat ook toegankelijk is voor jongeren die slecht kunnen lopen/ staan.

Ook voor kinderen en tieners is er veel te doen. Op zaterdag of zondag om de week ben je welkom. Of kom eens logeren in de vakantie of een weekend.

Om de zaterdag komen er twee jongens. Eén blijft soms logeren. 

Meestal blijven we 's morgens op de boerderij en gaan 's middags ergens anders heen. Speeltuin, bos, strand, museum, zeilen etc. 

We doen ook andere activiteiten zoals met strijkkraaltjes bezig, schilderen, bakken, helpen met koken, met lego of playmobil spelen, knutselen, buiten spelen, paardrijden etc. De boer helpen met het vee en helpen met de klussen rondom de boerderij mag ook. In de tuin is ook nog veel te doen.Dat is helemaal afhankelijk van wat de kinderen zelf willen.

Er is ook nog plek om te logeren voor maximaal 2 keer per 4 weken.

Ook individuele begeleiding is mogelijk.

Omdat we een kleine groep kinderen hebben en er meer begeleding komt als de groep groeit, is het mogelijk om met elk kind aan zijn/haar leerdoelen te werken.


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.