Vanuit Hart&Ziel

Wie zijn we?

Zorgboerderij Vanuit Hart&ziel

Vanuit Hart&Ziel is een zorgboerderij voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. De boerderij is gelegen op een rustige locatie in het buitengebied van Oirschot langs het bos. Er heerst een landelijke rust waardoor ook jij snel je rust zal vinden. We vinden het belangrijk dat we aandacht en tijd voor elkaar hebben, samen plezier maken en dingen doen waar jij goed in bent. 

Bij ons sta jij centraal en dat jij jezelf mag en kan zijn. We gaan op zoek naar jou kwaliteiten en hoe jij deze kan inzetten. Ook gaan we kijken wat je leuk vindt om te doen en wat je interesses zijn. 

Op de boerderij hebben we een divers aanbod zoals timmeren, tuinieren, werken met paarden, ontspanning en- meditatie tot creatief bezig zijn. Er is altijd wel iets wat aansluit bij de belevingswereld en interesse van de deelnemer.

De zorgboerderij werkt op professionele wijze samen met het bewustzijnscentrum van Vanuit Hart&Ziel.


Het werk

Van dinsdag t/m donderdag bieden wij dagbesteding aan voor jongeren en jong volwassenen.

De dagbesteding is gedeeltelijk gericht om deelnemers een zinvolle dagbesteding en groeimogelijkheid aan te bieden in praktische werk-vaardigheden en vergroten van hun zelfstandigheid. Dat ze zich nuttig voelen en het gevoel hebben dat ze mee tellen.
Anderzijds zijn we gericht op deelnemers die vastlopen met zichzelf, in het onderwijs en een time-out nodig hebben om tot zichzelf te komen.

Even niets moeten en geen verwachtingen, maar gewoon mogen zijn. Om vervolgens stap voor stap toe te werken naar een terug keer in de maatschappij.
Door samen te kijken naar wat zij willen, waar ze goed in zijn en door vaardigheden te oefenen die daarvoor nodig zijn, willen we hen het gevoel geven dat ze er mogen zijn.
En dat ze vertrouwen en geloof krijgen in zichzelf om iets te kunnen bereiken.


En verder ...

Bewustzijnscentrum

Vanuit Hart&Ziel heeft naast de zorgboerderij ook een bewustzijnscentrum. Hierbij bieden we verschillende trainingen, cursussen en coaching aan voor kinderen en volwassenen. 

De zorg voor de zorgboerderij kan gefinancierd worden vanuit PGB of Zorg in Natura. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2014 als zorgboerderij gestart.