Veldzicht

Wie zijn we?

‘Veldzicht’, onze boerderij gelegen in het veld van de ‘Workumer Mar’, een gebied met natuurgebieden van ’it Fryske Gea’, is een schitterende plek. Op deze prachtige locatie bieden wij dagbesteding en logeeropvang aan.

Het werken of spelen op een plek met veel ruimte en natuur tussen de dieren of planten doet veel mensen en kinderen met een zorgvraag lichamelijk en geestelijk erg goed.

Initiatiefnemers zijn Hein en Marian Leeuwe. Marian is zo’n twintig jaar in het onderwijs werkzaam geweest, Hein werkt in Zwitserland.  


Het werk

Dagbesteding: De ruimte en rust bieden om de in de natuur aan het werk te gaan.
Een moestuin en tuinkas om in te werken; grond losmaken, zaaien, verspenen. We eten tussen de middag warm en kunnen genieten van verse groente uit eigen moestuin. Samen met de mensen wordt de maaltijd bereidt.

Dieren om te verzorgen; paarden, kippen, schapen,varkentjes hond en katten, konijnen.

Er is een erf om te onderhouden; plantgroepen en de moestuin verzorgen, onkruid weghalen, hekken timmeren en de bloemenpluktuin bijhouden.
We hebben een werkbank in de stal.

Een keuken om samen in te koken; een creatieve tafel om te schilderen of te figuurzagen. We sluiten aan bij de belangstelling van de mensen die ons bezoeken!

Goede en nuttige dagbesteding kan de mantelzorgers aanzienlijk ontlasten en een belangrijke bijdrage vormen aan het langer thuis kunnen wonen van mensen met dementie.

We werken met vaste medewerkers met veel ervaring. Dat vinden we belangrijk.

Er zijn rustruimtes om te slapen of om even op jezelf te zijn en een zithoek om boeken/tijdschriften te lezen.

De boerderij is rolstoelvriendelijk en er is ook een (aangepaste) doucheruimte aanwezig.

Logeeropvang:  De logeeropvang is voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. De groepsgrootte is maximaal 9 kinderen. Kijk voor meer informatie op ons website.


En verder ...

Voor de dagbesteding en de logeeropvang is er een samenwerking met de omliggende gemeenten. We werken vanuit de WMO en de Jeugdwet. Verder wordt er door een aantal nog gebruik gemaakt van particuliere financiering. 

Het keurmerk van het kwaliteitssysteem van de zorgboeren is in 2017 wederom behaald!

Kijk ook op onze website www.zorgboerderijveldzicht.nl


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.