Vreike-hof

Wie zijn we?

Wij zijn Leon en Esther Geuns en wonen samen met onze kinderen Loes (18), Fer (15), Sil (10) en 1 pleegkind aan de Waatskamp in Ospel. Op ons kleinschalig tuinbouwbedrijf worden vnl. aardappelen, asperges, prei en div. koolsoorten verbouwd voor onze boerderijwinkel. Verder lopen er schapen, kippen, konijnen, duiven, een ezel, ganzen, mini-varkentjes en een paar honden rond. Daarnaast hebben we ook nog een zorgboerderij. Onze hulpboeren zijn mensen met een lichamelijke handicap en mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. Op het land werken vnl. de mensen met een psychische aandoening.

Naast dagbesteding biedt zorgboerderij Vreike-hof in Ospel ook de mogelijkheid tot kleinschalig begeleid wonen in een rustige, landelijke omgeving. Wij onderscheiden ons door:

  • Kleinschaligheid
  • Korte lijnen
  • Eenvoud
  • Structuur
  • Dagritme
  • Ondersteuning in het dagelijks functioneren

Het werk

De werkzaamheden bestaan o.a. uit: - de winkel schoonhouden en klaarmaken - bestellingen klaarmaken - sorteren en verkoop klaarmaken van groenten en fruit - aardappelen uitwegen - streekpakketten maken - bakprodukten bijvullen - groentenplanten zaaien en verspenen - erf onderhouden - werken in de tuin - dieren voeren en verzorgen - verzorgen van de koffie en de lunch. Natuurlijk houden wij hierbij zoveel mogelijk rekening met de wensen van de cliŽnten.


En verder ...

Wij werken samen met SGL, SWZ, NovaFarm-Grip en Bijzonder Jeugdwerk.


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.